Όσο υπάρχουν Άνθρωποι… Κολατσιό σε όλους τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σαγείκων – Κανένα παιδάκι λυπημένο…

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ

Το γνωστό αρτοποιείο ΑΦΟΙ ΤΣΑΜΗ στη δυτική Αχαΐα, προσφέρει 160 κουλούρια για όλους τους μαθητές του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Σαγείκων, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα, της διευθύντριας του σχολείου και της προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ώστε να μην μένει κανένα παιδάκι χωρίς κολατσιό.
Όπως έχει γράψει το dytikanea.gr, υπάρχουν πολλές οικογένειες στα Σαγέικα που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Διεύθυνση και σύλλογος πήραν την πρωτοβουλία να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών, ζητώντας βοήθεια από τον δήμο και τους επαγγελματίες. Ήδη η ΚΕΔΔΥ φρόντισε να διανείμει φρούτα στους δικαιούχους, ενώ πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Μεταξύ αυτών και το αρτοποιείο ΑΦΟΙ ΤΣΑΜΗ το οποίο το πρωί της Τρίτης θα μοιράσει όλα τα παιδάκια κουλούρια. Το αρτοποιείο θα επαναλαμβάνει την προσφορά μια φορά την εβδομάδα.

Η επιστολή της διευθύντριας του σχολείου Ευανθίας Ασημακοπούλου προς τους επιχειρηματίες, φορείς και συλλόγους της περιοχής. 

«Την επιστολή αυτή, μοιράζουμε καθημερινα σε όλους τους επαγγελματίες και φορείς της περιοχής και βλέπουμε με χαρά να ανταποκρίνονται πολλοί», τονίζει η πρόεδρος του συλλόγου Άντα Γκριμπούρα και προσθέτει:

«Πηγαίνουν μαθητές στο σχολείο χωρίς το κολατσιό. Όταν χτυπαει το διαλειμμα βλέπεις τα παιδιά λυπημένα και απόμακρα. Απομονωμένα. Ενω εκεινα που εχουν κολατσιο το μοιραζονται με τους συμμαθητες τους. Οι δασκαλοι είτε δινουν το κολατσιό τους ειτε αγοραζουν σε μαθητές».

Σύμφωνα με την κ. Γκριμπούρα, ήδη το αίτημα εξετάζεται από το Ιατροκοινωνικό κέντρο του δήμου δυτικής Αχαΐας, αλλά και από την Μητρόπολη Πατρών.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ