Πάτρα - Αθήνα σε 4 ώρες, λόγω αποκλεισμού στον Ισθμό - Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

μπλοκάρουν νέα, παλιά εθνική οδό και παρακαμπτηρίους

Απίστευτη ταλαιπωρία περιμένει όσους χρειάζεται να ταξιδέψουν Πάτρα - Αθήνα και αντίστροφα, λόγω των αγροτικών  μπλόκων των που υπάρχουν καθημερινά σε Αίγιο και Κορίνθο, με πιο "σκληρό" μέτωπο αυτό του Ισθμού που ορισμένες φορές, όπως και χθες αποκλείει νέα, παλαιά εθνική οδό και παρακαμπτηρίους.

 Ήδη χθες ο Ισθμός παρέμενε αποκλεισμένος από το πρωϊ. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Πάτρα εγκλωβίστηκαν για περισσότερες από πέντε ώρες, ενώ αβέβαιο παραμένει τι διαθέσεις υπάρχουν για σήμερα.

Ο Ισθμός, στη διάρκεια της ημέρας κλείνει τόσο από την νέα, όσο και από την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι, από τους αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο, αλλά και άλλες επαγγελματικές τάξεις που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό.

Σε αυτήν την περίπτωση οι οδηγοί μετακινούνται μέσω παρακαμπτηρίου δρόμου από τα ορεινά του Λουτρακίου έως τα Μέγαρα, διανύοντας μια μεγάλη απόσταση μεγαλύτερη των 75 χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα το ταξίδι από Αθήνα προς Πάτρα να διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες.

Στην περίπτωση εξάλλου, που οι αγρότες κρατούν αποκλεισμένη μόνο τη νέα εθνική οδό στον Ισθμό (θέση Καλαμάκι), τότε οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές, καθώς γίνεται παράκαμψη στην παλιά Εθνική στο ύψος της Επιδαύρου, στο ρεύμα προς Αθήνα και στους Αγίους Θεοδώρους στο ρεύμα προς Πάτρα, με μια επιπλέον καθυστέρηση 20 - 30 λεπτών στο ταξίδι.

Στο Αίγιο εξάλλου,  οι αγρότες συνήθως ανακοινώνουν τις ώρες του αποκλεισμού, οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν 19.00 με 22.00, στην Πατρών - Κορίνθου, στα βενζινάδικα, προγραμματισμός που διευκολύνει σημαντικά όσους πρόκειται να ταξιδέψουν.  

Δεδομένου ότι οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κι επειδή για αύριο Σάββατο συζητείται 24ωρος αποκλεισμός του Ισθμού, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν Πάτρα - Αθήνα και αντιστρόφως, θα πρέπει να ενημερώνονται από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΣΙΚΡΙΤΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ