Πάτρα: Τί αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο για τέσσερα σημαντικά ζητήματα

αποτεφρωτήριο, συγχωνεύσεις σχολείων, αγρότες, ανεργία

Σοβαρά ζητήματα τέθηκαν και συζητήθηκαν χθες, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. Από αυτά ξεχωρίζουν τα εξής:

Η απόφαση με ευρεία πλειοψηφία, για στήριξη του δίκαιου αγώνα των αγροτών. Αυτή η απόφαση τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στα χέρια των αγροτών στα μπλόκα τους, από αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, Διευθυντές σχολείων καθώς και εκπαιδευτικοί, που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις των σχολείων, στηρίζοντας την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, όπως αυτή κατατέθηκε στο Σώμα.


Αποφασίστηκε και δρομολογείται ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, με θέμα: «Ανεργία και διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους».
Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε το θέμα «Εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (Κ.Α.Ν), καθώς και αποτέφρωσης οστών, εντός του κοινωφελούς  χώρου Β32 του ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ Δήμου Πατρέων».

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ