Οριστικά αποτεφωτήριο νεκρών στην Πάτρα - Πέρασε με διευρυμένη πλειοψηφία η εισήγηση της δημοτικής Αρχής, παρά τις αντιδράσεις - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ποιοι ψηφισαν υπερ και ποιοι κατα

Υπό τις αντιδράσεις των κατοίκων που είχαν συγκεντρωθεί στο συγκρότημα Λαδόπουλου, συνεδρίασε χθες Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας και εν τέλει ενέκρινε τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στη θέση Β32 του Βιοτεχνικού Πάρκου της Πάτρας.

Το αποτεφρωτήριο πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο με διευρυμένη πλειοψηφία, έπειτα από την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.

Υπέρ της λειτουργίας Αποτεφρωτηρίου ψήφισαν οι παρατάξεις ΄΄Λαική Συσπείρωση΄΄,   ΡΑΠ (΄πλήν του Ι.Τσιμπούκη, που ψήφισε λευκό), του Χρήστου Πατούχας και της Βίβιαν Σαμούρη.

Κατά της εισήγησης ψήφισαν οι παρατάξεις Κ. Χριστόπουλου, Α. Παναγιωτόπουλου, Ν. Οικονομόπουλου, Ν. Τζανάκου και Θ. Ντρίνια.

Η αντίδραση των κατοίκων εκδηλώθηκε με παράσταση διαμαρτυρίας εντός και εκτός της αίθουσας συνεδρίασεων. 

Oι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι Ιτεών και Περιχώρων, Εργατικών Κατοικιών Ανθείας, Αγίου Νικολάου Λεύκας, Κρύα Ιτεών, Εργατικών Κατοικιών Αγ. Θεοδώρων VIII, Νεάπολης, Αναγέννησης Παραλίας, Εργατικών Κατοικιών Παραλίας, Κυψέλης, Δεμενίκων και Μεταμόρφωσης Σωτήρος, σε ανακοίνωσή τους στρέφονται κατά της Δημοτικής Αρχής, αναφέροντας τα ακόλουθα:
"Οι Σύλλογοι και οι κάτοικοι του Νότιου Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους αγανακτισμένοι γιατί εμπιστεύθηκαν την καινούργια Δημοτική Αρχή του κου Κ. Πελετίδη, γνωρίζοντας πως βρισκόμαστε στο Μνημόνιο και στο κατώφλι των πολλών υποσχέσεων που μας είχατε κάνει πριν αναλάβετε, όταν υπήρχαν άλλες Δημοτικές Αρχές ΌΧΙ μας λέγατε
1. ΌΧΙ στο ΣΜΑ
2. ΌΧΙ στον καρκίνο των κινητών τηλεφώνων
3. ΌΧΙ στη βρώμα του βιολογικού
4. ΌΧΙ στους οίκους ανοχής
5. ΌΧΙ στα βοθρωλύμματα
6. ΌΧΙ στα ραδιενεργά απόβλητα
7. ΌΧΙ στους κακούς δρόμους που σκοτώνονται τα παιδιά μας
ΌΧΙ ΌΧΙ ΌΧΙ ΌΧΙ ΌΧΙ
Τίποτα δεν κάνατε, αλλά όπου λέγατε ΌΧΙ συναινέσατε και έγινε ΝΑΙ. ( Βοθρωλύμματα κ.λ.π)
Οπότε με όλα αυτά και την πολιτική της ενημέρωσης που δεν εφαρμόσετε αναδείξατε σε εμάς τους κατοίκους το δίπολο ΑΛΉΘΕΙΑ - ΨΈΜΑ.
Όπου και στα δύο χάνουμε μόνο εμείς οι πολίτες.
Σαν Νότιο Διαμέρισμα και σαν πόλη έχουμε κουραστεί που ποτέ δεν διαπραγματευτήκατε, δεν μας ακούσατε, και έτσι τα πολλά σας λόγια δεν έγιναν πράξεις.
Φτιάχνοντας αυτό το οίκημα μέσα στην περιουσία μας, θα ματώνει η ψυχή μας από την αδιαφορία σας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας γιατί μας υποσχεθήκατε βελτίωση της ζωής μας.
Μας φέρνεται τι; ΚΑΎΣΗ ΌΧΙ στο χωράφι των νεκρών και στο κάψιμο των ψυχών.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΥΛΛΌΓΩΝ ΝΌΤΙΟΥ ΔΙΑΜΕΡΊΣΜΑΤΟΣ ΔΉΜΟΥ ΠΑΤΡΈΩΝ
 

Εξάλλου, παράσταση διαμαρτυρίας Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποίησαν γονείς, κηδεμόνες και φορείς της εκπαίδευσης που αντιτίθενται στις προτεινόμενες συγχωνεύσεις σχολείων.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ