Χωρίς κανόνες ασφαλείας το πυρηνελαιουργείο- Έλεγχοι μετά την έκρηξη με τραυματία- Προ διμήνου και άλλο ατύχημα !

τι δείχνουν τα πρωτα στοιχεία που συνέλλεξαν υπηρεσίες της περιφέρειας - ειχε πέσει τμήμα δεξαμενης και απο τυχη δεν θρηνήσαμε θυματα

Δεν τηρούντο οι κανόνες ασφαλείας στο πυρηνελαιουργείο ! Αυτό φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας των υπηρεσιών της Περιφέρειας, για την διαρροή αερίου και την έκρηξη που είχαμε σήμερα το πρωϊ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εργάτης και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

 

Ευτυχώς η έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων , που εδρεύουν στη βιομηχανική περιοχή απεσώβησαν τα χειρότερα , καθώς δεν επεκτάθηκε η φωτιά.

 

Ωστόσο το γεγονός πως από τις αρχικές ενδείξεις της έρευνας, των υπηρεσιών της Περιφέρειας, φαίνεται να υπάρχουν «αδυναμίες» στο σύστημα ασφαλείας, δημιουργεί ποικίλα ερωτηματικά, για τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους εργαζόμενους.

Αλλωστε όπως αποκάλυψε μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ Πάτρας 105,3 ο αντιπεριφερειάρχης και αναπληρωτής περιφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος  , μόλις προ διμήνου, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο υπήρξε κατάρρευση τμήματος δεξαμενής και από τύχη δεν είχαν τραυματιστεί εργαζόμενοι!

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης  επανέλαβε όσα είχε δημοσιεύσει και προ ημερών το tempo24.gr , πως  ο ιδιοκτήτης του πυρηνελαιουργείου, όχι μόνο δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις για να την τήρηση περιβαλλοντικών όρων , κανόνων ασφαλείας, κ.α. , αλλά περνά και στην αντεπίθεση.

Ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών ότι … διώκεται από την Περιφέρεια! Μάλιστα ο νομικός σύμβουλος κάλεσε τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο στο τηλέφωνο για να μεταφέρει τη διαμαρτυρία του εργοστασιάρχη !

Όμως ποτέ δεν απέστειλε επισήμως έγγραφο με το συγκεκριμένο ερώτημα , όταν του ζητήθηκε να το πράξει.

Από την πλευρά του ,πάντως, ο Αντιπεριφερειάρχης επαναλαμβάνει το αίτημα προς τους βουλευτές να νομοθετήσουν ώστε να είναι εύκολο το έργο ελέγχου από την Περιφέρεια και να μην καλύπτεται κάποιος πίσω από νομικά τερτίπια.

Έχει ζητήσει και να ενημερώσει , κύρια, τους κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά δεν έχει ανταποκριθεί κανείς προς το παρόν.  

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΥΛΔΗΣ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ