Πάτρα: ΦΡΙΚΗ - Επιχείρησαν να θανατώσουν αδέσποτα με αυτό το δηλητήριο! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

στο τέρμα της οδού ΚΑΡΟΛΟΥ

Με αυτό το δηλητήριο (που περιέχει ποντικοφάρμακο" το οποίο προακαλεί αργό και βασανιστικό θάνατο, επιχείρησαν να σκοτώσουν σκύλα και τα κουταβάκια της στο τέρμα της οδού Καρόλου.

 

 

Όπως εξηγεί στο tempo24.gr η κ. Ιωάννα Γιαννακοπούλου, τα αδέσποτα βρίσκονταν στο σημείο για αρκετές μέρες και τα φρόντιζαν οι εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας της περιοχής η οποία βρίσκεται υπό σύσταση. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πλέον υποδομές για τα αδέσποτα, πολλοί είναι οι ευαίσθητοι συμπολίτες που με δικά τους έξοδα περιθάλπτουν τα αδέσποτα ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θυσιάζουν από τον προσωπικό τους χρόνο για να τα πηγαίνουν στους κτηνιάτρους τους οποίους φυσικά και πληρώνουν από την τσέπη τους.

Από την "οικογένεια" της Καρόλου έλειπε ένα κουταβάκι το οποίο γλίτωσε το δηλητήριο, το οποίο μεταφέρθηκε από την κ. Γιαννακοπούλου σε κτηνιατρείο γιατί το είχε χτυπήσει αυτοκίνητο. 

Οι εθελοντές αναζητούν στέγη για φιλοξενία, όμως δεν είναι καθόλου εύκολο. Η συγκεκριμένη ομάδα των εθελοντών προσπαθεί να φροντίζει 40 περίπου αδέσποτα τα οποία έχουν ανάγκη από ιατρική περίθαλψη. 

"Χρωστάμε πολλά χρήματα για τη φροντίδα τους και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε", σημειώνει στο tempo24.gr η κ. Γιαννακοπούλου. Στον αντίποδα δήμος Πατρέων και Πανεπιστήμιο δεν βρήκαν κοινή πλεύση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ενώ άδειες και εγκαταλελειμμένες παραμένουν οι εγκαταστάσεις της Μέριμνας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, χωρίς να υπάρχει πρόθεση να αξιοποιηθούν. 

"Σημερα πηγαίνοντας για να ταισω τις δυο μαμάδες και το κουτάβι τα ειδα με ποντικοφάρμακο στο στόμα .. Τους εγινε εμετική ενεση κ αντίδοτο . Πρεπει να φυγουν τα σκυλια απο το δρόμο ! Το ποντικοφάρμακο δεν πέταξε εκει, καποιος καλός άνθρωπος το έβαλε ! Επείγει να βρεθεί φιλοξενια για τα ζωάκια! Δεν εχουμε που να τα παμε!", συμπληρώνει η κ. Γιαννακοπούλου. Και συνεχίζει. 



"Ανακαλυψα τη σκυλιτσα αυτη μαζι με τα δυο της κουταβια ( τοσα εχουν μεινει απο τα εξι της γεννας της απο οτι εμαθα..). Ζουν στο δρομο και αυτο ειχε ως αποτελεσμα το ενα απο τα δυο της μικρα να το βρουμε χτυπημενο προχτες απο αυτοκινητο. Το πηγαμε αμεσως στο γιατρο. Η μανουλα κ το αλλο της μικρο παραμενουν εξω, εκτεθειμενα ακομα σε κινδυνους. Αν δε βρεθουν φιλοξενιες δυστυχως δεν εχουμε πως να τα παρουμε απο εκει. Σημερα εμφανιστηκε και δευτερη σκυλιτσα, εχει γεννησει καπου και αυτη.. Οι δυο σκυλιτσες πρεπει να στειρωθουν αμεσα και τα δυο μικρουλια να βρουν σπιτακι. Ζηταμε οποιαδηποτε βοηθεια μπορει ο καθενας...Ευχαριστω παρα πολυ τον Κων/νο Φούφουλα για την καλυψη των ιατρικων εξοδων της μικρης καθως και την κα Tatiana kulava για το παπλωμα που μας εδωσε και την τροφη!", καταλήγει η κ. Γιαννακοπούλου. 

Διαβάστε επίσης