Πολικές θερμοκρασίες στη δυτική Ελλάδα - Κλειστά παραμένουν τα σχολεία στα Καλάβρυτα - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

και που απαγορεύεται η κίνηση αυτοκινήτων

Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά στα ορεινά της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας. Αρκετοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί ενώ σε άλλους απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες. Κλειστά  θα παραμείνουντ τα σχολεία στα Καλάβρυτα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά και εξαιτίας της δυσχέριας που υπάρχει στις μετακινήσεις, καθώς συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις.

Στο μεταξύ εκπληκτικές φωτογραφίες από την άφιξη του οδοντωτού στα Καλάβρυτα ανέβασε ο Αλέξης Λεχουρίτης στο ο facebook. Πρόκειται για την άφιξη 1331 στα Καλάβρυτα. Σκέτη απόλαυση οι φωτογραφίες. www.odontotos.com

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 

Δ.Α. ΑΧΑΙΑΣ
•    Τ.Κ. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων, λόγω χιονόπτωσης. 
•    Ε.Ο. Ακράτας - Ζαρούχλας, από την Τ.Κ. Βαλιμής Ακράτας Δήμου Αιγιαλείας και άνωθεν, λόγω χιονόπτωσης.
 

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
•    Επ. Ο. Θέρμου –Αργυρού, στο 27ο χλμ., λόγω κατολίσθησης.
•    Επ. Ο. Αγρινίου – Καλλιθέας – Προύσσου, από το 19ο χλμ, θέση «Παραβόλας».
 

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
•    Επ. Ο. Άνω Χώρας – Κρυονερίου, λόγω χιονόπτωσης.
•    Δ.Ε. Πλατάνου – Λιβαδάκι- Περίστα - Δενδροχώρι, λόγω χιονόπτωσης.
•    Δ.Ε. Αποδοτίας – Γρηγόρι – Ελατόβρυση- Κυδωνιά- Καλλονή- Κρυονέρια, λόγω χιονόπτωσης.
•    Στη πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια λόγω απεργίας των ναυτεργατών.

 

ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Ορεινό επαρχιακό δίκτυο Ναυπάκτου -  Άνω Χώρας και Ναυπάκτου – Πλατάνου.

Δ.Α ΗΛΕΙΑΣ
•    Ε.Ο. Ανδρίτσαινας -Επικούρειου Απόλλωνα από το 5Ο έως το 17ο χλμ. 
•    Στα Δ.Δ. Σκληρός, Νέδα, Άγιος Σώστης, Αμπελιώνα, Πέτρα Δ. Οιχαλίας.

Πρόγνωση για Πέμπτη 21 Ιανουαρίου

Βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο και κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι, και στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στη Βόρεια Κρήτη, στις Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης και τις πρωινές ώρες σε ορεινά τμήματα της Εύβοιας. Νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός που στα βόρεια θα είναι ισχυρός, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 5 στη Δυτική Μακεδονία, από -5 έως 8 στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -5 έως 10 στην Ήπειρο, από 2 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 9 στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 7 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στο υπόλοιπο Αιγαίο βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι και στα ανοικτά μέτριοι 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών νωρίς το πρωί στα βορειοανατολικά τμήματα του νομού, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις, πολύ κρύο νωρίς το πρωί και πιθανόν περιορισμένη ορατότητα, σύμφωνα με το meteo.gr την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

 

Διαβάστε επίσης