Κύπρος: Φυλάκιση 12 χρόνων σε ανδρόγυνο Ελλήνων υπηκόων

για εμπόριο ναρκωτικών

Πίσω από τα σίδερα των φυλακών της Κύπρου θα περάσουν τα επόμενα 12 χρόνια ένας ζευγάρι Ελλήνων υπηκόων που καταδικάστηκε χθες από το Κακουργιοδικείο για διακίνηση ναρκωτικών. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Σιδέρη 52 χρόνων και Βασιλική Πουλίου, 47, στις αποσκευές των οποίων είχαν εντοπιστεί 19 κυλινδρικές συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη βάρους 18 κιλών και 687 γραμμαρίων.

Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά ηλικίας 29, 27 και 25 ετών, αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και αναμένεται η κατάσχεση της οικίας τους, ενώ και οι δύο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το ζευγάρι είχε φτάσει στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από την Αθήνα στις 25 Σεπτεμβρίου 2015. Ο 52χρονος επειδή θεωρήθηκε ύποπτος ελέγχθηκαν οι αποσκευές του όπου εντοπίστηκαν δέκα συσκευασίες περιτυλιγμένες με διαφανή μεμβράνη και καλυμμένες με ύφασμα. Στις συσκευασίες υπήρχε κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 12 κιλών και 496 γραμμαρίων. Η πρώτη εξήγηση που έδωσε ήταν ότι του τα είχαν δώσει για να τα μεταφέρει.

Σε τσαντάκι που κρατούσε η αστυνομία εντόπισε κάρτα επιβίβασης στην ίδια πτήση με αυτή που ταξίδευε ο ίδιος, στο όνομα Βασιλική Πουλίου, ηλεκτρονικό εισιτήριο επιστροφής στο ίδιο όνομα, απόδειξη κράτησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ένα κινητό τηλέφωνο. Η Πουλίου είχε βγει από το αεροδρόμιο χωρίς να υποστεί κανένα έλεγχο.

Ο Σιδέρης ανέφερε ότι τα ναρκωτικά τα είχαν παραλάβει στην Αθήνα από κάποια γυναίκα για να τις παραδώσουν σε άγνωστα τους πρόσωπα στην Κύπρο. Για τη μεταφορά το ζευγάρι θα λάμβανε ως αμοιβή το ποσό των 1500 ευρώ για κάθε αποσκευή.

Η 48χρονη όταν βγήκε από το αεροδρόμιο έλαβε τηλεφώνημα από άγνωστο που της ζήτησε να μπει σε ταξί και να δώσει στον οδηγό του οχήματος το τηλέφωνο για να του δοθούν οδηγίες για τον τόπο μεταφοράς της. Ο οδηγός ταξί υποψιάστηκε ότι κάτι παράνομο θα γινόταν και επέστρεψε την γυναίκα πίσω στο αεροδρόμιο. 

Η γυναίκα έκρυψε την αποσκευή της σε χώρο του αεροδρομίου και πήγε στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου όπου έκανε αναπάντητες κλήσεις στο κινητό του συζύγου της. Όταν μάλιστα δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με το σύζυγο της αποτάθηκε στην ασφάλεια του αεροδρομίου.

Τότε την πλησίασαν αστυνομικοί και την ρώτησαν για την αποσκευή της. Η Πουλίου αναγκάστηκε να τους δείξει που είχε κρύψει τη βαλίτσα της στην οποία βρέθηκαν εννέα συσκευασίες του ιδίου τύπου με αυτές που βρέθηκαν στην βαλίτσα του συζύγου της και περιείχαν κάνναβη μικτού βάρους 11 κιλών και 160 γραμμαρίων.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ