Αγρίνιο: Η Δημοτική Αρχή καταλήγει στο χώρο όπου θα φιλοξενηθούν οι άστεγοι

Ποιες επιλογές εξετάζονται, πότε ολοκληρώνονται οι διαδικασίες

Άνοιξε και επισήμως χθες ο διάλογος στη Δημοτική Αρχή Αγρινίου για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της στέγασης των αστέγων της περιοχής, μετά και την παρέμβαση της «Σ». Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου μέσα στις γιορτές είχε δώσει εντολή για φιλοξενία των καταγεγραμμένων αστέγων του Αγρινίου σε χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου, ως προσωρινή λύση. 

Αυτές τις μέρες στο ΚΑΠΗ φιλοξενείται ο 50χρονος Παναγιώτης από το Ξηρόμερο, ο οποίος εδώ και 10 χρόνια κοιμόνταν σε περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας, όπως ανέδειξε η «Σ» προκαλώντας την κινητοποίηση των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου.

Από χθες βρίσκονται

σε εξέλιξη συσκέψεις και διεργασίες μεταξύ του κ. Παπαναστασίου και των συνεργατών του, οι οποίοι θέλουν το αργότερο μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να έχουν κλείσει το θέμα.

Παράλληλα, από τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχουν εντοπιστεί άλλοι δύο άστεγοι στους οποίους προσφέρεται καθημερινή βοήθεια με τρόφιμα και ρουχισμό. Πρόκειται για δύο μεσήλικες.

Ο ένας ζει σε ένα πρόχειρό παράπηγμα στην περιοχή των Καλυβίων και ο έτερος έχει εντοπιστεί να κινείται κατά μήκος της Εθνικής Οδού, πέριξ του κόμβου Sprider.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ» έχει εντοπιστεί χώρος ο οποίος ανήκει σε ιδιώτη, πλήρως επιπλωμένος και αποτελούμενος από 3 διαμερίσματα που δίνουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν μέχρι και 6 άτομα.

Ο Δήμος Αγρινίου

βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων με τον ιδιοκτήτη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι η μοναδική επιλογή που εξετάζεται.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Καλαντζή «ήδη έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία σε χώρους για να φιλοξενηθούν οι άστεγοι. Το είχαμε πει ότι το συγκεκριμένο θέμα θα αποτελούσε για εμάς την πρώτη επιδίωξη το 2016. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και θεωρούμε ότι τις επόμενες δέκα ημέρες θα βρισκόμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τα οριστικά μας πλάνα».

Η Δημοτική Αρχή θέλει άμεσα να κλείσει το συγκεκριμένο θέμα, θεωρώντας ότι η βαθιά οικονομική ύφεση θα δημιουργήσει και στην περιοχή, στρατιές αστέγων.

Πηγή: sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης