Προβάδισμα πρόκρισης για τον Πανιώνιο

κερδισε τον εργοτέλη στην κρήτη 1-0

Προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Πανιώνιος. Οι «νεοσμυρνιώτες» στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας που έγινε στο Παγκρήτιο, επικράτησαν 1-0 του Εργοτέλη και απέκτησαν το πάνω χέρι ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Καραμάνος στο 17`.

Ανώτερος ο Πανιώνιος στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να ανοίξει το σκορ αλλά και να χάσει μερικές ακόμη σημαντικές ευκαιρίες. Στο 9` από την πάσα του Βιγιάλμπα στον Μπακασέτα, ο τελευταίος σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασίου, ενώ στο 14`, το πλασέ του Καραμάνου απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Εργοτέλη, καθώς η μπάλα έσκασε μπροστά του. Οι νεοσμυρνιώτες άνοιξαν το σκορ στο 17ο λεπτό. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Αθανασίου έκανε λάθος εκτίμηση και ο Καραμάνος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του Ηρακλείου. Το ημίχρονο τελείωσε με μία ακόμη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν ο Βιγιάλμπα έδωσε στον Μπακασέτα, το σουτ του τελευταίου από το ημικύκλιο της περιοχής, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Αθανασίου.

Ο Εργοτέλης προσπάθησε να ισορροπήσει κάπως τη ροή του αγώνα, ωστόσο ο Πανιώνιος φάνηκε πιο πειθαρχημένος, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί άμεσα. Στο 66` το σουτ του Αυγενικού απέκρουσε ο Παπαδόπουλος, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Μάνου πάνω στην κίνηση μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου.

Διαιτητής: Σπ. Σελίμος (Λακωνίας)

Κίτρινες κάρτες: Άλλα - Καθάριος, Βιγιάλμπα, Μπακασέτας, Αργυρόπουλος

Εργοτέλης (Σταύρος Λαμπράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Πίτσος, Άλλα, Κούτρης, Αυγενικού, Κούρτι, Φουκαράκης, Δωματάς (23` λ.τ. Κυριακόπουλος), Μάνος, Γαρεφαλάκης (83` Καμαρά).

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Καθάριος, Καραμάνος, Μπρούνο Χαλκιαδάκης (88` Κόρμπος), Τασουλής, Βιγιάλμπα (63` Μασούρας), Μπακασέτας (63` Ανσαριφάρντ), Σιώπης, Ρισβάνης, Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης