Συναυλία της διεθνούς φήμης χορωδίας νέων 𝐂𝐡𝐫𝐢𝐬𝐭𝐨𝐩𝐡𝐨𝐫𝐮𝐬-𝐊𝐚𝐧𝐭𝐨𝐫𝐞𝐢 στην Καθολική Εκκλησία Πατρών


Μία συναυλία μοναδικού χαρακτήρα θα φιλοξενηθεί στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα  το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 και ώρα 8.00 μμ.
Η διεθνούς φήμης χορωδία νέων 𝐂𝐡𝐫𝐢𝐬𝐭𝐨𝐩𝐡𝐨𝐫𝐮𝐬-𝐊𝐚𝐧𝐭𝐨𝐫𝐞𝐢 της πόλης Altensteig της Γερμανίας, θα παρουσιάσει έργα θρησκευτικής μουσικής διαφόρων Ευρωπαίων συνθετών για χορωδία και εκκλησιαστικό όργανο.
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό (είσοδος στον Ναό από 7.30 μμ).
Ερμηνεύουν οι:
Christophorus-Kantorei
Jeannette Bühler, σοπράνο
Matthias Hinderer, εκκλησιαστικό όργανο
Διευθύνει ο Michael Nonnenmann
Christophorus-Kantorei
To Altensteig, βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Μέλανα Δρυμού, που δεν φημίζεται μόνο για το γραφικό μεσαιωνικό τοπίο του αλλά και για την Christophorus-Kantorei, μια διεθνούς φήμης νεανική χορωδία με σημαντική παράδοση τα τελευταία 60 χρόνια.
Η Christophorus-Kantorei είναι η χορωδία συναυλιών του Christophorus-Gymnasium Altensteig και αποτελείται από κορίτσια και αγόρια μεταξύ 15 και 18 ετών. Οι μικροί μαθητές ξεκινούν σε συγκεκριμένα τμήματα χορωδίας και συμμετέχουν στην παιδική χορωδία. Όταν φτάσουν οι τραγουδιστές στη Christophorus-Kantorei, έχουν καλά εκπαιδευμένες φωνές. Δεν κάνουν μόνο εντατικές πρόβες, αλλά κάθε μέλος της χορωδίας παίρνει μαθήματα φωνητικής από εκπαιδευτές φωνητικής.
Δίνει περίπου 30 συναυλίες το χρόνο στη Γερμανία και στις συναυλιακές της περιοδείες και έχει επισκεφθεί σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης καθώς και τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, την Αργεντινή, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.
Η Christophorus-Kantorei προσφέρει ένα εκτενές ρεπερτόριο ιερής και κοσμικής a-cappella μουσικής. Εκτελεί επίσης ορατόριο και μιούζικαλ.
Έχει ηχογραφήσει περισσότερα από 20 CD και οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραστάσεις πιστοποιούν την ποιότητα της.
Η Christophorus-Kantorei έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς χορωδίας.