Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τον τραυματισμό πολιτών από πτώση καδρονιών

Ελεύθεροι, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν ο 25χρονος υπεύθυνος εργολάβος και ο 49χρονος επιβλέπων μηχανικός ασφαλείας που είχαν συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη – με την αυτόφωρη διαδικασία – για τον τραυματισμό δύο διερχόμενων γυναικών, ύστερα από πτώση οικοδομικών υλικών από τον πρώτο όροφο κτιρίου επί της οδού Τσιμισκή όπου εκτελούνταν εργασίες.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ώστε να συμπεριληφθούν στη δικογραφία τόσο τα ιατρικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν οι σωματικές βλάβες που υπέστησαν οι 54χρονες παθούσες όσο και τα αποτελέσματα ελέγχου από τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

Οι κατηγορίες αφορούν σε σωματικές βλάβες από αμέλεια, μη τήρηση μέτρων ασφαλείας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Αξιολογώντας τα παραπάνω έγγραφα και αποτελέσματα, η εισαγγελική Αρχή θα αποφασίσει στη συνέχεια για την ποινική μεταχείριση των δύο ανδρών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους από το Α.Τ. Λευκού Πύργου αφορά τα αδικήματα της σωματικής βλάβης από αμέλεια, της μη τήρησης μέτρων ασφαλείας και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, επειδή προκλήθηκαν ζημιές σε ένα αυτοκίνητο.

Το ατύχημα

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, το ατύχημα σημειώθηκε πρωινές ώρες της Τρίτης, κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης σε εμπορικό κατάστημα πρώτου ορόφου, στο κέντρο της πόλης.

Στο σημείο κατέπεσαν οικοδομικά υλικά (πέτρες, ξύλα), με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο διερχόμενων γυναικών και την πρόκληση φθορών σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

Οι δύο γυναίκες που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, η πρώτη με τραύμα στο κεφάλι και η δεύτερη στο πόδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων, η κατάστασή τους δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σοβαρή, ωστόσο οι δυο γυναίκες υποβάλλονται σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.