Το αδιαχώρητο σε εθνικές, λιμάνια και σταθμούς των ΚΤΕΛ ενόψει Πάσχα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα λιμάνια, τις εθνικές οδούς και τα ΚΤΕΛ από νωρίς το πρωί επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Από το λιμάνι του Πειραιά τα πλοία αναχωρούσαν γεμάτα. Σε σχέση με πέρσι η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά περίπου 30%.

Οι τιμές όμως τον ακτοπλοϊκών τσίμπησαν και όσοι επέλεξαν τους νησιωτικούς προορισμούς για να γιορτάσουν χρειάστηκε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ενδεικτικά για μια τετραμελή οικογένεια με ένα αυτοκίνητο τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με επιστροφή κόστισαν 632 ευρώ και για Χανιά 504 ευρώ.

Ουρές σε διόδια και ΚΤΕΛ

Με τα αυτοκίνητα ασφυκτικά γεμάτα ακόμα και με καρότσες για να μεταφέρουν τις βαλίτσες πολλοί επέλεξαν να ταξιδέψουν οδικώς. Χρειάστηκε όμως να οπλιστούν με υπομονή.

Οι εκδρομείς που επέλεξαν να φύγουν οδικώς σήμερα από νωρίς το πρωί έρχονται αντιμέτωποι με καθυστερήσεις και μεγάλες ουρές στις εθνικές οδούς, ενώ όσο περνάει η ώρα η κίνηση ολοένα και αυξάνεται.

Σε πολλά σημεία της χώρας η τιμή της βενζίνης έχει σπάσει το φράγμα των 2 ευρώ. Όποιος περάσει το Πάσχα στις Κυκλάδες καλείται να πληρώσει πάνω από 2,20 ευρώ το λίτρο ενώ και σε ηπειρωτικούς προορισμούς, όπως η Λακωνία, θα πληρώσει πάνω από 2.

Στα ΚΤΕΛ άλλοι παρέλαβαν τον οβελία που τους έστειλαν οι δικοί τους και άλλοι επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία προς τον τόπο καταγωγής τους όπου θα γιορτάσουν με φίλους και οικογένεια.

Η έξοδος αναμένεται να συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς και αύριο, Μεγάλη Παρασκευή.

 


megatv.com