Βίβιαν Σαμούρη: «Ο μόνος δρόμος για να αντιστραφεί η δυσχερής κατάσταση, είναι η μαζική αντίδραση στην πλήρη αποδόμηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας»

Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, Βίβιαν Σαμούρη, παραβρέθηκε εκπροσωπώντας την Δημοτική Αρχή, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, από την Ένωση Ασθενών Ελλάδας, στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας.

jhn_8944.jpg

Η Αντιδήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό της, τόνισε τα εξής: 

«Για να αναδείξουμε ορθά τις διαστάσεις του σημερινού θέματος που σχετίζεται με τα δικαιώματα των ασθενών, οφείλουμε να αναδείξουμε τις δραματικές ελλείψεις στη δημόσια υγεία που προκύπτουν από την ολοένα και αυξανόμενη συρρίκνωση των κονδυλίων στον Τομέα της Υγείας, τον βασικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους. Οι μεγάλες λίστες αναμονής των χειρουργείων -5 χρόνια για μια κήλη δια στόματος υπουργού, 3 μήνες για μία μαγνητική- τα ράντζα και η παγιωμένη υποστελέχωση των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων αποδομούν επικινδύνως το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, απαξιώνοντας συνεπακόλουθα τα δικαιώματα των ασθενών. Εάν σε όλα αυτά, αθροίσουμε και το γεγονός ότι επήλθε μερική ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία τότε αντιλαμβανόμεθα τη διάσταση του προβλήματος. 

Εδώ οφείλω να σημειώσω ότι η νέα τάξη πραγμάτων στα χειρουργεία κατήργησε επί της ουσίας την ισότιμη πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία, παράνομα και καταχρηστικά, διότι οι περισσότεροι από εμάς αυτή την ισότιμη πρόσβαση την έχουμε ήδη πληρώσει ακριβά επί δεκαετίες μέσω των ασφαλιστικών μας εισφορών. 

Ο μόνος δρόμος λοιπόν για να αντιστραφεί αυτή η δυσχερής κατάσταση, είναι η μαζική αντίδραση στην πλήρη αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ