Π. Μαρινάκης: Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η συνεχής αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

«Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η συνεχής αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών με μόνιμα μέτρα, κάτι που καθίσταται ακόμη πιο αναγκαίο εξαιτίας της επίμονης, εισαγόμενης ακρίβειας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο κ.Μαρινάκης «τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωζώνη προβλέπεται μείωση του πληθωρισμού για το 2024 και το 2025, χρονιά κατά την οποία ο πληθωρισμός αναμένεται να επιστρέψει πολύ κοντά στο στόχο του 2%.Στην Ελλάδα αναμένεται συνέχεια στην πτώση της ανεργίας. Φέτος στο 9,4% και του χρόνου στο 8,7%, αντίστοιχα, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Eurostat, έγκριτα μέσα ενημέρωσης μιλούν συνεχώς για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας».

Συμπλήρωσε, δε, πως «η πολιτική της κυβέρνησης αποφέρει καρπούς. Η ανεργία μειώνεται, οι μισθοί αυξάνονται, η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στις άμεσες ξένες επενδύσεις, στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Παράλληλα, συνεχίζεται η υλοποίηση οραματικών μεταρρυθμίσεων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ