Επιστολή από βουλευτές ΗΠΑ σε Μπλίνκεν και Σάλιβαν για προώθηση πρωτοβουλίας «Αμάλθεια» για θαλάσσιο διάδρομο στη Γάζα

H πρωτοβουλία «Αμάλθεια» και η στρατηγική σημασία της συνεργασίας των ΗΠΑ με την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι το θέμα επιστολής Αμερικανών νομοθετών προς τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

Η επιστολή γράφτηκε με πρωτοβουλία της Γκρέις Μενγκ, του Κρις Πάππας και του Μπρεντ Σνάιντερ, βουλευτών από το Δημοκρατικό κόμμα. Στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά “θελουμε να εκφράσουμε την ισχυρή στήριξη μας στην πρωτοβουλία της Κύπρου για τον ανθρωπιστικό θαλάσσιο διάδρομο της Αμάλθειας που στοχεύει στην αύξηση της ποσότητας της ανθρωπιστικής βοήθειας που φθάνει σε Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα.

Ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος, ο οποίος θα επιτρέψει τη ροή – μετά από αυστηρό έλεγχο – βοήθειας και προμηθειών από την Κυπριακή Δημοκρατία προς τα λιμάνια της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον πρόεδρο Μπάιντεν, αποτελεί μια ευκαιρία για μείωση της ανθρωπιστικής κρίσης βραχυπρόθεσμα και διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας μακροπρόθεσμα.

ertnews.gr
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ