Πάτρα: Προ των πυλών οι μεγάλες αλλαγές στην κυκλοφορία - Δείτε ποιες είναι

Προ των πυλών βρίσκονται οι ιστορικές όπως χαρακτηρίζονται, οι μεγάλες αλλαγές στο κυκλοφοριακό της Πάτρας, με όσα γνωρίζαμε εδώ και χρόνια να παύουν να ισχύουν!

Την Τρίτη το πρωί, συνεδρίασε η δημοτική επιτροπή της Πάτρας, με την αντιδήμαρχο Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Αναστασία Τογιοπούλου να καταθέτει τη σχετική εισήγηση η οποία υπερψηφίστηκε.

Ενδεικτικά, τα επόμενα χρόνια θα αντιδρομηθούν οι οδοί Κορίνθου, Κανακάρη, Μαιζώνος (από την Αράτου έως την 28ης Οκτωβρίου), Ζαΐμη, Αράτου, Κωνσταντινουπόλεως, ενώ θα αμφιδρομηθεί η Αγίας Σοφίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για το θέμα θα ακολουθήσει προσεχώς εκτενής συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο τις επόμενες εβδομάδες, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να καταθέτουν τις ενστάσεις τους.

Το σχέδιο

Η οδός Κανακάρη θα αποτελεί μία από τις δύο βασικές εξόδους από το κέντρο της Πάτρας προς το Ρίο. Οι αλλαγές που αφορούν την Κανακάρη είναι η αντιδρόμηση της οδού (Παπαφλέσσα έως Αγ. Σοφίας), αντιστροφή φαναριών, νέα φανάρια (επί των κόμβων Κανακάρη–Αράτου, Κανακάρη–28ης Οκτωβρίου, Κανακάρη–Αγ. Σοφίας, απαγόρευση στάθμευσης στην πλευρά προς το βουνό (εκτός από Βαλτετσίου–Νόρμαν που θα απαγορεύεται και από τις δύο πλευρές), ενώ θα επιτρέπεται η στάθμευση των οχημάτων από την πλευρά της θάλασσας.

Επίσης, θα εφαρμοστούν αντιδρομήσεις και στην οδό Αράτου, Ζαΐμη, Μαιζώνος και Κωνσταντινουπόλεως, ώστε να κινούνται τα λεωφορεία, ενώ θα αμφιδρομηθεί και η Αγίας Σοφίας για να βρίσκουν τα οχήματα διέξοδο προς την Εθνική Οδό.

Την ίδια στιγμή η Κορίνθου θα αντιδρομηθεί και θα αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου στην Πάτρα από την Εθνική Οδό. Τα οχήματα θα συνεχίζουν ευθεία από την Εθνική προς το κέντρο.
Από την Ελευθερίου Βενιζέλου έως την Αγίας Σοφίας είναι η αντιδρόμηση, η αντιστροφή των φαναριών, η τοποθέτηση νέων σηματοδοτών επί των κόμβων Κορίνθου-Γ. Ολυμπίου, Κορίνθου–Σμύρνης και Κορίνθου–Αρχ. Ιεροθέου, απαγόρευση στάθμευσης στην πλευρά προς τη θάλασσα, καμία κατάργηση θέσεων ταξί, φορτοεκφόρτωσης, ΑμεΑ κ.λπ., οι οποίες μεταφέρονται στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Σημαντικές αλλαγές θα εφαρμοστούν και επί της Αγ. Σοφίας από την οδό Κορίνθου έως την Έλληνος Στρατιώτου.

Ειδικότερα, από το ύψος της Κορίνθου έως την Έλληνος Στρατιώτου τα οχήματα θα κινούνται και στις δύο κατευθύνσεις. Δηλαδή η Αγίας Σοφίας θα ανεβαίνει και θα κατεβαίνει. Για τις ανάγκες αυτής της ρύθμισης θα τροποποιηθούν οι υφιστάμενοι φωτεινοί σηματοδότες, ενώ επιπλέον θα απαγορευτεί στάθμευση των οχημάτων από την πλευρά του δρόμου προς το κέντρο και θα επιτρέπεται από την πλευρά προς το Ρίο.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ