Με την κατάθεσή του πατέρα του Μάνου Δασκαλάκη, Γιώργου Δασκαλάκη, συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας με κατηγορούμενη τη μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου.
Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στα όσα έμαθε για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρότερων εγγονιών του και χαρακτήρισε την πρώην νύφη του «υπόδειγμα μητέρας», ωστόσο κατέθεσε πως του είχε κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου τον ρωτούσε επίμονα για το πού βρίσκεται ο γιος του. «Της είπα κάποια στιγμή ''ξεκόλλα με τον Μάνο, υπάρχει ζωή και χωρίς τον Μάνο'' και ότι ''εμείς θα είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε''» ανέφερε ο μάρτυρας σημειώνοντας πως εκείνος καλούσε τη νύφη του και μιλούσαν τηλεφωνικά «σε ανθρώπινο επίπεδο». «Μου έλεγε ''γιατί ο Μάνος πάει εκεί;'', ''γιατί ο Μάνος πάει αλλού;''. Σε αυτό το πένθος μου φάνηκε παράξενο ότι με ρώταγε για τον Μάνο συνεχώς» διευκρίνισε ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εισαγγελέα της έδρας.
Αρχίζοντας την κατάθεσή του στο δικαστήριο ο κ. Δασκαλάκης είπε: «Ο Μάνος δεν μου έλεγε τα προσωπικά του, είχαμε καλή σχέση, όταν ρώταγα για τη σχέση του με την κατηγορούμενη ήταν κλειστός. Καταλάβαινα κάποια πράγματα από ένστικτο μέσα από κάποιες αναρτήσεις. Γνωρίστηκαν όταν ήταν 21 και παντρεύτηκαν γιατί ήταν έγκυος. Προσπάθησα να τον αποτρέψω από αυτόν τον γάμο, να αποδεχθεί το παιδί, αλλά δεν με άκουσε. Ήταν πεπεισμένος ότι ήθελε να κάνει οικογένεια. Στήριξα την επιλογή του. Ήρθε η Τζωρτζίνα και μετά η Μαλένα και η Ιριδα».
Πρόεδρος: Υπήρχαν εντάσεις μεταξύ τους;
Μάρτυρας: Το πρώτο καιρό ήταν μια χαρά, μετά ήρθαν κάποια πράγματα που μάθαινα εκ των υστέρων. Προσπαθούσα να αποτρέψω και εγώ χωρισμούς….
Πρόεδρος: Όταν αρχίζουν τα προβλήματα υγείας της Μαλένας; Τι γνωρίζετε;
Μάρτυρας: Η παιδίατρος τους είπε ότι το παιδί είχε πρόβλημα και τους είπε να πάνε στο «Αγλαΐα Κυριακού». Βγήκε σαν πόρισμα η λευχαιμία. Μετά πήγαν στο «Ελπίς» για τις θεραπείες. Ρώταγα πώς πάει το παιδί, το είχε δει και στο νοσοκομείο.
Πρόεδρος: Πώς ήταν;
Μάρτυρας: Ήταν χαρούμενη και ευδιάθετη, ήταν σε μια κατάσταση σαν μην είχε κάτι. Είχε μόνο ένα καρκινικό δείκτη και κατάλαβα από τα λεγόμενα του γιου μου ότι ήταν ιάσιμο. Βλέπαμε και την εικόνα του παιδιού και δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα άλλων παιδιών που είχαν λευχαιμία και τα έβλεπα στο νοσοκομείο. Μου είχαν στείλει μετά και ένα βίντεο που έδειχνε ότι το παιδί δεν είχε πρόβλημα. Την επόμενη εβδομάδα με πήρε τηλέφωνο ο αδελφός μου και μου είπε ότι το παιδί έφυγε. Το σοκ ήταν τεράστιο και ακόμη είναι.
Πρόεδρος: Πότε το μάθατε;
Μάρτυρας; Την ίδια ημέρα που έφυγε. Πήγα στην Αθήνα και στο δρόμο προσπαθούσα να μαζέψω τα κομμάτια μου. Προσπαθούσα να σκεφτώ κάτι να τους πω, να τους δώσω κουράγιο. Το μόνο που έβρισκα ήταν να τους πω ότι είχαν και ένα άλλο παιδάκι. Ήταν συντετριμμένοι και οι δυο. Ο γιος μου έκλαιγε και η κατηγορούμενη ήταν λίγο στο κόσμο της, κοίταζε το κινητό ήταν – πώς να το πω -σε μια κατάσταση σοκ, όπως την είδα εγώ εκείνη τη στιγμή.
Πρόεδρος: Σας είπαν πώς έγινε; Η κατηγορούμενη τι σας είπε;
Μάρτυρας: Η κατηγορούμενη δεν μου ανέφερε κάτι. Τον γιο μου ρώτησα, προσπαθούσαν να βρουν και αυτοί τα άτια. Ο γιος μου δεν ήταν στο περιστατικό. Μου είπε και ο αδελφός μου τι έγινε που είχε μιλήσει με την κατηγορούμενη. Του είπε ότι το παιδί μελάνιασε έκανε ένα βρόγχο και πως εκείνη φώναξε τους γιατρούς και του έκαναν ανάνηψη αλλά δεν επανήλθε ποτέ.
Πρόεδρος: Πώς ήταν το κλίμα τις επόμενες ημέρες;
Μάρτυρας: Ήταν θλιβερό, χάλια. Η κατηγορουμένη έδειχνε ότι δεν μπορούσε να το δεχτεί. Υπήρχε μια ιδιαίτερη αγάπη για το παιδί αυτό από την πλευρά της κατηγορούμενης, απ’ ότι ξέρω δεν μπορούσε να το ξεπεράσει εύκολα…..
Πρόεδρος: Πώς τους βλέπατε όταν πηγαίνατε σπίτι;
Μάρτυρας: Δεν ήταν και στη καλύτερη της κατάσταση η κατηγορούμενη, είχε θλίψη για τη Μαλένα. Ο γιος μου τα ίδια . Βέβαια υπήρχε και η Τζωρτζίνα. Μετά από ένα διάστημα ήρθε η Ίριδα …Η σχέση τους απ’ ότι καταλάβαινα δεν ήταν καλή, είχαν προστριβές με αποκορύφωμα μια σχέση της κατηγορούμενης με άλλο άνδρα. Αυτό έγινε μετά και ο γιος μου δεν μπορούσε να της το συγχωρέσει.
Πρόεδρος: Πώς ήταν μεταξύ τους όταν ήρθε η Ίριδα;
Μάρτυρας: Είχαν καλές σχέσεις. Η κατηγορουμένη είχε ταυτίσει την Ίριδα με την Μαλένα, όμως η κατηγορούμενη δημιούργησε μια σχέση που δεν μπορούσε ο γιος μου να αποδεχθεί. Και αυτό εκ των υστέρων μου το είπε. Εγώ προσπαθούσα να τον αποτρέψω, του έλεγα «η οικογένεια πάνω απ’ όλα». Μου έλεγε «τα παιδιά μου δεν τα αφήνω ο κόσμος να χαλάσει». Κάποια στιγμή με πήρε και η κατηγορούμενη και με είπε να βοηθήσω να μη χωρίσουν.
Πρόεδρος: Πότε έγινε;
Μάρτυρας: Μια εβδομάδα πριν φύγει το δεύτερο παιδί.
Πρόεδρος: Πώς την ακούγατε την κατηγορούμενη;
Μάρτυρας: Ήταν ήρεμη, δεν ήταν νευριασμένη, φυσιολογικά μου μιλούσε. Μέσα της δεν ξέρω. Από εκεί και πέρα ο γιος μου αποφάσισε να μείνει μόνος του. Το προηγούμενο βράδυ από το θάνατο της Ίριδας ο γιος μου, μου είπε ότι έχει νοικιάσει σπίτι και μετά το άλλο πρωί με πήρε και μου είπε η Ίριδα δεν αναπνέει. Πήγα αμέσως να πάρω τη Τζωρτζίνα όπως μου ζήτησε από το σπίτι.
Πρόεδρος: Ποιοι ήταν στο σπίτι;
Μάρτυρας: Η Δήμητρα η αδελφή της κατηγορούμενης και η Τζωρτζίνα, οι άλλοι είχαν πάει στο νοσοκομείο. Η Δήμητρα μου είπε «δεν ξέρω τι έγινε, η Ίριδα έχει πάει στο νοσοκομείο». Πήρα το παιδί και πήγα στο σπίτι. Δεν είπαμε πολλά.
Πρόεδρος: Πώς ήταν η Τζωρτζίνα;
Μάρτυρας: Ήρεμη ήταν, προσπαθούσα να της αποσπάσω τη προσοχή από το περιστατικό…. Μου είπε «παππού δεν παίρνεις το μπαμπά ένα τηλέφωνο να δούμε τι γίνεται». Μου είπε μετά «πάρε τη μαμά, η μαμά το σηκώνει». Εγώ της είπα να παίξουμε κρυφτό μέσα στο σπίτι για να φύγει το μυαλό της, πήγαμε στις κούνιες. Μετά με πήρε ο γιος μου και μου είπε ερχόμαστε να πάρουμε το παιδί. Εγώ γνώριζα ότι η Ίριδα είχε φύγει αλλά όχι λεπτομέρειες εκείνη τη στιγμή…
Πρόεδρος: Πώς ήταν μετά το κλίμα;
Μάρτυρας: Πολύ βαρύ για όλους μας δεν ήταν ένα παιδί, ήταν το δεύτερο παιδί που έφευγε. Προσπαθούσα και εγώ να καταλάβω τι ήταν, ήταν κάποιο γονίδιο; Τι ήταν; Από τη άλλη είχαμε την κατηγορουμένη που απέναντι στα παιδιά της ήταν άψογη. Είχαμε μια εικόνα πολύ καλή για εκείνη. Τα παιδιά καθαρά και το σπίτι καθαρό. Τα διάβαζε τα παιδιά ήταν πάντα χαμογελαστά. Όταν η Τζωρτζίνα είχε τετραπληγία την είχε πάρει στη πλάτη της και τη πήγε στο μπάνιο να την πλύνει. Δεν παραμελούσε τα παιδιά της, ήταν υπόδειγμα όσον αφορά στα παιδιά της. …
Πρόεδρος: Αφού φεύγει η Ίρις από τη ζωή ο γιος σας επέστρεψε στο σπίτι με την κατηγορούμενη;
Μάρτυρας: Δεν το νοίκιασε το σπίτι τελικά ήταν μαζί για να δουν τι θα κάνουν. Μετά όμως δεν μπορούσε να χωνέψει τη σχέση της Ρούλας και μετά συνέβη αυτό με τη Τζωρτζίνα…
Πρόεδρος: Πείτε μας για το ξενοδοχείο στο οποίο είχε πάει η κατηγορούμενη;
Μάρτυρας: Η κατηγορούμενη είχε φύγει και είχε πάει σε ένα ξενοδοχείο, κατάλαβα ότι δεν μπορούσε να το διαχειριστεί όλο αυτό. Με πήρε ο πάτριος της και μου το είπε. Την πήρα τηλέφωνο και της είπα μπορεί κάποιος ειδικός να σε βοηθήσει. Μου απάντησε «δεν είμαι τρελή κύριε Γιώργο»….
Πρόεδρος: Σε τι αναφέρονταν στους θανάτους των παιδιών ή στο διαζύγιο;
Μάρτυρας: Εγώ καταλάβαινα για τα παιδιά. Μετά από λίγο πήγε στους δικούς της. Ο γιος μου είχε πάρει απόφαση να χωρίσουν, μετά έγινε αυτό με τη Τζωρτζίνα.
Πρόεδρος: Ο γιος σας ήταν υποστηρικτικός απέναντι στη κατηγορούμενη;
Μάρτυρας: Ναι και απέναντι σε εκείνη και απέναντι στα παιδιά.
Πρόεδρος: Εκείνη πώς ήταν απέναντι στον γιο σας;
Μάρτυρας: Όσο ήταν εκείνος στο σπίτι καλά, ότι έβλεπα και εγώ, δεν μου λέγανε.
Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε για τις 5 Απριλίου.
"Ο γιος μου έκλαιγε και αυτή ήταν στον κόσμο της, κοιτούσε το κινητό", είπε ο πατέρας του Δασκαλάκη στη δίκη της Πισπιρίγκου
Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε για τις 5 Απριλίου
22|03|2024 | 17:57
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα