«Είχα οικονομικά προβλήματα» λέει ο αστυνομικός που κατηγορείται για μαστροπεία - Οι ταρίφες και οι παρακολουθήσεις των ασυρμάτων που οδήγησαν στη σύλληψη του

Επαιρνε 30 ευρώ από κάθε κοπέλα

Τα... οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει επικαλέστηκε ενώπιον των συναδέλφων του ο αστυνομικός που συνελήφθη από τους «Αδιάφθορους» για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας.

Όπως είπε αναγκάστηκε να το κάνει καθώς αντιμετωπίζει εδώ και καιρό οικονομικά προβλήματα, προσθέτοντας πως για τις «υπηρεσίες» μεταφορέα που προσέφερε έπαιρνε από την κάθε κοπέλα 30 ευρώ.

Μια πληροφορία που έφτασε στους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ για πεπραγμένα του 40χρονου αστυνομικού που συνελήφθη για μαστροπεία και παράβαση του νόμου περί όπλων ήταν αρκετή για να δοθεί τέλος στη δράση του.

Η αντίστροφη μέτρηση για να αποκαλυφθούν οι παράνομες δραστηριότητες του αστυνομικού που κατηγορείται για μαστροπείας και υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας του Πειραιά, ξεκίνησε το βράδυ της 10 Οκτωβρίου του 2023.

Ένας άνδρας κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας των Εσωτερικών Υποθέσεων και κατήγγειλε ότι ο 40χρονος άνδρας ης ΕΛ. ΑΣ συμμετέχει σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και εκδίδει αλλοδαπές γυναίκες, ενώ παράλληλα ανέφερε στους «αδιάφθορους» και τα ξενοδοχεία που πραγματοποιήσουν τα ροζ ραντεβού οι κοπέλες από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

«Σάρωσαν» το κινητό του 

 Αμέσως οι άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων λόκαραν τις κινήσεις αλλά και το κινητό τηλέφωνο του αστυφύλακα που τους είχε υποδείξει ο καταγγέλλοντας. Έτσι ζήτησαν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του αστυφύλακα και προέκυψαν γεωγραφικά στίγματα τα οποία τοποθετούσαν τον αστυνομικό στην περιοχή της Μεταμόρφωσης και σε διαφορετικές ημερομηνίες κοντά στο ξενοδοχείο όπου φέρεται να μετέφερε με το αυτοκίνητο του τις εκδιδόμενες γυναίκες. 

Συγκεκριμένα από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψε ότι ο αστυνομικός κατά τις  ημερομηνίες 29-10-2023, 31-10-2023 και 10-11-2023 μετέβη στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, όπου κάθε φορά παρέμεινε στο σημείο για τουλάχιστον χρονικό διάστημα μίας ώρας. Μάλιστα και κατά τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες ενεργοποιήθηκαν κεραίες οι οποίες κάλυπταν το σημείο που βρίσκεται το ξενοδοχείο στο οποίο εκδίδονταν οι αλλοδαπές κοπέλες.

Η σύλληψη και οι συχνότητες των ασυρμάτων 

Έτσι στις Εσωτερικές Υποθέσεις σήμανε συναγερμός και συστήθηκε ειδική ομάδα η οποία παρακολουθώντας τις κινήσεις του αστυνομικού τον εντόπισε  απογευματινές ώρες των 14-03-2024 και 15-03-2024, πλησίον του ξενοδοχείου στην Μεταμόρφωση, άλλοτε να επιβαίνει σε όχημα σκούρου χρώματος και άλλοτε να κινείται πεζός. Έτσι  χθες το πρωί( 21/3/2024) οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του, ενώ την ώρα που οι αστυνομικοί τον ακινητοποιούσαν πάνω του είχε δύο κινητά τηλέφωνα και 500 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα φυσίγγια διαμετρήματος 5,56 mm, χωρίς να δικαιολογείται η κατοχή φυσιγγίων του συγκεκριμένου διαμετρήματος, μία σιδερογροθιά μαύρου χρώματος, επτά φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες και το χρηματικό ποσό των 2.535ευρώ. Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε οι δύο από τους ασύρματους πομποδέκτες ήταν συντονισμένοι σε συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας. 

«Τις μετέφερα στα ξενοδοχεία»

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του από τους άνδρες των Εσωτερικών υποθέσεων, ο 40χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για μαστροπεία κατά εξακολούθηση  αποδέχθηκε ότι στις 14 και 15 Μαρτίου του 2024 προέβη στην μεταφορά εκδιδόμενης γυναίκας στο ξενοδοχείο στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, έναντι του χρηματικού ποσού των είκοσι με τριάντα ευρώ ανά έκαστη μεταφορά.

Παράλληλα ομολόγησε ότι το γεγονός αυτό συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο με περίπου δέκα διαφορετικές ενήλικες εκδιδόμενες.  Μάλιστα όπως ανέφερε η ρωσικής και  ουκρανικής καταγωγής γυναίκες επισκέπτονται εφήμερα την Ελλάδα για αναψυχή, κατέχοντας νόμιμα έγγραφα, ενώ εκείνος από πλευράς του αναλάμβανε την εξυπηρέτηση της μεταφοράς τους με αυτοκίνητο σε διάφορα ξενοδοχεία ημιδιαμονής αποκομίζοντας χρηματικό όφελος.

 Τέλος, ανέφερε ότι οι εκδιδόμενες γυναίκες τον εμπιστεύονταν, καθώς αισθάνονταν ασφάλεια και οικεία λόγω της επικοινωνίας τους στην ίδια γλώσσα.

 

Με πληροφορίες από protothema, Newsit

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ