Ανδρέας Τσώκος: Η ανάπτυξη έρχεται από το λιμάνι

Συνάντηση πολιτευτή Αχαΐας ΝΔ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Παναγιώτη Αναστασόπουλο

 

 

 

 

Με το λιμάνι της Πάτρας να κατέχει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της Αχαΐας, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Τσώκος συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) Α.Ε. Παναγιώτη Αναστασόπουλο.

Στη σύσκεψη εργασίας, τέθηκαν θέματα που αφορούν τη βελτίωση της λειτουργίας του λιμένα, την υποδομή, αλλά και τις επενδύσεις και τις νέες ευκαιρίες ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, προωθείται το μεγαλόπνοο σχέδιο του ΟΛΠΑ για δημιουργία  MegaYacht Μαρίνας στο κέντρο της πόλης, καθώς και του DryBerth στο Νότιο Λιμένα.

Η κατασκευή νέας Μαρίνας μεγάλων σκαφών αναψυχής (megayacht) στη βόρεια λιμενολεκάνη του παλιού λιμανιού αφορά μια περιβαλλοντικά φιλική μαρίνα, ανοιχτή για τους πολίτες της Πάτρας, που πρόκειται να προσφέρει τα μέγιστα στην οριζόντια ανάπτυξη της περιοχής.

Τα νέα έργα στην περιοχή έχουν ήδη προγραμματιστεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει και ενισχύει τις δυνατότητες του λιμένα Πατρών, στο πλαίσιο ανάπτυξης της λιμενικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, αλλά και αναβάθμισης του λιμανιού της Πάτρας σε σημαντικό ρυθμιστή της εθνικής ναυτιλίας. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η συνεργασία του πολιτευτή ΝΔ Ανδρέα Τσώκου, με την διοίκηση του λιμένα Πατρών, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Σχετικά, ο Ανδρέας Τσώκος, πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία, αναφέρει: «Το λιμάνι της Πάτρας είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της πατρίδας μαςκαι μπορεί να εξελιχθεί σε πολλαπλασιαστή ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στον Οργανισμό και υλοποιεί τα απαραίτητα βήματα ώστε το λιμάνι της Πάτρας να αποκτήσει ακόμη πιο κεντρικό ρόλο στο χάρτη.

Το μεγαλόπνοο σχέδιο που ξεκινά πρόκειται να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες, νέες και καλές θέσεις εργασίας, να κρατήσει τις νέες και τους νέους στην Πάτρα. Τέλος, αποφέρει τη συνολική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Αχαΐας.

Είμαστε σε αγαστή συνεργασία με την διοίκηση του λιμένα, ώστε να μπορέσουμε να «ανοίξουμε» περισσότερο τις δυνατότητές του, να προχωρήσουν τα έργα, με σταθερές προοπτικές ανάπτυξης για το μέλλον της περιοχής μας».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ.) Α.Ε. Παναγιώτης Αναστασόπουλος δήλωσε: «Αυτό που χρειάζεται η Πάτρα είναι άνθρωποι όπως ο Ανδρέας Τσώκος, που διακρίνονται για την τεχνογνωσία και το μεράκι τους! Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα και αυτός είναι ο στόχος μας!».

Ο Ανδρέας Τσώκος ευχαρίστησε εκ νέου τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ για τη συνεργασία και δήλωσε ότι, όπως και για το λιμάνι, στέκεται αρωγός σε ό, τι θετικό προάγει την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και την ευημερία των πολιτών της.

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ