Πάτρα: Με τι καιρό θα παρελάσουν οι καρναβαλιστές το Σαββατοκύριακο - Πώς θα πετάξουμε χαρταετό

Πίνακας με τις απαραίτητες πληροφορίες για το σκηνικό του καιρού

Ούριος θα πνέει ο άνεμος την Καθαρά Δευτέρα για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού, με την θερμοκρασία να «σκαρφαλώνει» μέχρι τους 18 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Παρουσιάζοντας ένα συνοπτικό πίνακα με τις απαραίτητες πληροφορίες για το σκηνικό του καιρού από την προσεχή Παρασκευή μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, ο μετεωρολόγος του Alpha και του weather2Go.gr αναφέρει πως οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε 5 μεγάλες πόλεις.

Aναλυτικότερα, την Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα αναμένονται λίγες ψιχάλες το μεσημέρι προς το απόγευμα, ενώ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα λίγες νεφώσεις. Με λίγες βροχές θα κυλήσει η ημέρα σε Ξάνθη και Ηράκλειο.

Η ανάρτηση του Γ. Τσατραφύλλια για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας:

«Η αστάθεια του τριημέρου της Αποκριάς δεν φαίνεται να αποτελέσει εμπόδιο για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε 5 μεγάλες πόλεις, ωστόσο την Κυριακή οι καρναβαλιστές θα δροσιστούν λίγο περισσότερο! Χωρίς προβλήματα και σε στεριά και σε θάλασσα η έξοδος των εκδρομέων.

Η θερμοκρασία το τριήμερο θα βρεθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (16-18 βαθμοί το μεσημέρι) . Την Καθαρά Δευτέρα θα πνέει ούριος άνεμος για το πέταγμα του χαρταετού (βορειοδυτικός 4-6 μποφόρ).

Υ.Γ :Ο πίνακας όπου χρειαστεί θα επικαιροποιείται. Καλή Σαρακοστή!».

420168581_10161478542172790_8580328568838137131_n.jpg

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ