Ολυμπιακός: Με 4-3-3 και τον Ποντένσε σε τρομερό... φεγγάρι εναντίον της Μακάμπι

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προετοιμάζει ήδη τον Ολυμπιακό για το εντός έδρας ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ το απόγευμα της Πέμπτης στο Καραϊσκάκη έχοντας τον Ποντένσε σε πρώτο πλάνο

Ο Ισπανός τεχνικός δεν μένει ούτε στο 6 στα 6 ούτε στις αγωνιστικές... δάφνες των προηγούμενων αγώνων του Ολυμπιακού. Έχει μπροστά του το Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ όπου έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του την ενισχυμένη διάταξή του στο κέντρο με Εσε, Ορτα και Τσικίνιο.

Λογικά τα πρόσωπά των Πειραιωτών στα μετόπισθεν δεν θα έχουν φοβερές αλλαγές. Όσο για την επίθεση; Εφόσον ο Φορτούνης είναι στο 100% μετά τις ενοχλήσεις που είχε (που αναμένεται να είναι) η τριάδα Φορτούνη - Ποντένσε - Ελ Καμπί μοιάζει και είναι εξαιρετικά πιθανή.

Ο Μεντιλίμπαρ εκτός των άλλων θέλει να αξιοποιήσει το φοβερό αγωνιστικό momentum του Ποντένσε. Ο Πορτογάλος βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και αυτή τη στιγμή μαζί με τον Ελ Καμπί αποτελούν τα πλέον δυνατά επιθετικά... όπλα του Ολυμπιακού. Ο Superman του Ολυμπιακού πάντως φαίνεται και από τις δηλώσεις του το πόσο πιο καλά αισθάνεται τώρα: «Νιώθω πώς κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Πριν από 2 με 3 μήνες ήμασταν σε κακή κατάσταση. Σε δύσκολη κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι συνηθισμένος σε αυτό. Τώρα παίζουμε όπως θέλουμε και παλεύουμε όπως πρέπει. Τώρα είμαστε πολύ καλύτερα και θέλουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας προς την κορυφή». Ο Πορτογάλος διεθνής μεσοεπιθετικός εξάλλου στα 2 τελευταία ματς Πρωταθλήματος με Παναιτωλικό εκτός και με Βόλο εντός είχε συμβολή σε 3 από τα 5 τέρματα της ομάδας του.

Υπάρχει φυσικά και η παράμετρος του κόσμου. Για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό ο Ολυμπιακός θα παίξει back to back ματς (μετά το 3-0 με τον Βόλο) με τον κόσμο του στο πλευρό του. Κάτι εξίσου βασικό και σημαντικό.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ