Δυναμικό παρών από εκατοντάδες αγρότες της Δυτ. Ελλάδας στο σημερινό συλλαλητήριο της Αθήνας - Πως θα κινηθούν

Εντυπωσιακή και μαζική αναμένεται να είναι η παρουσία των αγροτών της Δυτικής Ελλάδας στο απογευματινό συλλαλητήριο της Αθήνας.

Οι αγρότες που διαμαρτύρονται και έχουν στήσει μπλόκα για 18 ημέρες με την σημερνιή παρουσία τους στο Σύνταγμα θέλουν να στείλουν φοντερό μήνυμα στην κυβέρνηση, για την ανάγκη άμεση ςεπίλυσης των προβλημάτων τους.

Ο αγορτικός κόσμος της Αχαΐας αισθάνεται αδικημένος από τις κινήσεις της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, για τοπικά καίρια ζητήματα, όπως είναι η ακαρπία της ελιάς και άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από την κλιματική αλλαγή και ζητείται άμεσα η επιδότησή τους.

Το μπλόκο της Αιγιάλειας

Ιδιαίτερα δυναμική παρουσία αναμένεται να κάνει στην πρωτεύουσα το μπλόκο της Αιγιάλειας που μετρά 18 ημέρες κινητοποιήσεων. Ήδη 3 πούλμαν θα μεταφέρουν περισσότερους από 150 αγρότες στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας "Μπακόπουλος Ντρίνιας", Γιάννης Μποδιώτης σημειώνει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του:  Ανεβαίνου,με στην Αθήνα για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας 

Επίσης, σήμερα το πρωί θα αναχωρήσει από τον ναό του Αγίου Ανδρέα ένα πούλμαν και αρκετά ΙΧ με αγρότες από τη Δυτική Αχαΐα, την Ωλενία και τον Ερύμανθο, οι οποίοι υπολογίζονται σε τουλάχιστον 100 άτομα.

Αν σε αυτούς προσθέσουμε και ορισμένα ΙΧ με αγρότες από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, τότε οι Αχαιοί που θα βρεθούν σήμερα στην Αθήνα θα αγγίζουν τους 400 και μιλάμε για έναν ικανοποιητικό αριθμό για τη γεωγραφική μας ενότητα.

Να σημειωθεί ότι με ειδικό τράκτορα η Αχαΐα θα μεταφέρει τρία τρακτέρ στην Αθήνα.

Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Παράλληλα πούλμαν με αγρότες θα ξεκινήσουν από χωριά της Ηλείας, ενώ από Αγρίνιο, Μεσολόγγι και γειτονικές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, προβλέπεται να αναχωρήσουν για την Αθήνα 5-6 λεωφορεία.

Συνάντηση στα Μέγαρα

Όλοι οι αγρότες της Πελοποννήσου και της Δυτ. Ελλάδας έχουν δώσει ραντεβού στα Μέγαρα, όπου θα συγκεντρωθούν περίπου στις 2.30 - 3μμ και μαζικά πλέον θα κινηθούν προς την Ομόνοια. Από εκεί θα οργανώσουν πορεία μέσω της οδού Σταδίου, προς το Σύνταγμα για να ενσωματωθούν στο μεγάλο συλλαλητήριο. 

Διαβάστε επίσης