"Είναι ανάγκη να δοθεί φωνή και χώρος στις απόψεις και τις ανησυχίες των νέων της πόλης μας"

Επιστολή του Δημήτρη Αλεξόπουλου, μαθητή Γ' Τάξης, στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, για τη σύσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,                             

Επικοινωνώ μαζί σας για να εκφράσω την πρότασή μου για τη σύσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων στο Δήμο Πατρέων, που προβλέπεται και από τον νομοθέτη. Είναι ανάγκη να δοθεί φωνή και χώρος στις απόψεις και τις ανησυχίες των νέων της πόλης μας. Η σύστασή του είναι ουσιώδης για την ανάπτυξη μιας δυναμικής και συμμετοχικής κοινότητας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων θα προσφέρει την ευκαιρία στη νεολαία να εκφράσει τις ιδέες της, να συμμετάσχει σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων και να συνεισφέρει στη βελτίωση της πόλης μας όπου τα έργα που γίνονται καθώς και αυτά που σχεδιάζονται να γίνουν, είναι αυτά που θα βρούμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια. Πιστεύω ότι η δημιουργία αυτού του οργάνου θα ενισχύσει την ενεργή συμμετοχή και την αίσθηση υπευθυνότητας των νέων στην πόλη μας.

Κύριε Δήμαρχε λόγω της δημοκρατικής αντίληψης που έχετε και επειδή φέτος δώσατε ιδιαίτερη έμφαση στην νεολαία, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δημαρχείο, είμαι πεπεισμένος  ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψη η πρότασή μου για τη δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων. Είμαι πρόθυμος να προσφέρω εαυτόν  για την υλοποίησή του.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ