Οι αντίπαλοι της Εθνικής στο Προολυμπιακό τουρνουά

 

 

Τους αντιπάλους της στο Προολυμπιακό τουρνουά έμαθε η Εθνική μας ομάδα έπειτα από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη.

Η «γαλανόλευκη» κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τη Δομινικανή Δημοκρατία των Καρλ – Άντονι Τάουνς και Αλ Χόρφοντ και την Αίγυπτο.

Από την άλλη στον άλλο όμιλο κληρώθηκαν η Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, η Νέα Ζηλανδία και η Κροατία των Χεζόνια, Μπογκντάνοβιτς, Ζούμπατς και Ντάριο Σάριτς.

Θυμίζουμε πως οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο παίρνουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά με τους νικητές να «μονομαχούν» στον μεγάλο τελικό της 7ης Ιουλίου στο ΣΕΦ.

Τα άλλα προολυμπιακά τουρνουά θα διεξαχθούν στη Λετονία, στο Πουέρτο Ρίκο και στην Ισπανία.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, δήλωσε λίγο πριν την κλήρωση: «Είμαι χαρούμενος που έχουμε εδώ εκπροσώπους από τις οικοδέσποινες χώρες. Θα φιλοξενηθεί ένα Προολυμπιακό Τουρνουά στον Πειραιά, σε ένα γήπεδο που συνδέθηκε με το θαύμα του Ευρωμπάσκετ του 2017, στη Βαλένθια, τη Ρίγα και το Σαν Χουάν. Έχουμε 12 από τις κορυφαίες 20 ομάδες του κόσμου σε αυτά τα τέσσερα τουρνουά και θα είναι το κάτι άλλο. Η ποιότητα των εθνικών ομάδων θα είναι μεγάλη και είμαι σίγουρος πως θα είναι συναρπαστικά και τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά».

Αναλυτικά οι όμιλοι των τεσσάρων τουρνουά:

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

ΓΚΡΟΥΠ Α: Λίβανος, Ανγκόλα, Ισπανία
ΓΚΡΟΥΠ Β: Φινλανδία, Πολωνία, Μπαχάμες

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΛΕΤΟΝΙΑΣ

ΓΚΡΟΥΠ Α: Γεωργία, Φιλιπίνες, Λετονία
ΓΚΡΟΥΠ Β: Βραζιλία, Καμερούν, Μαυροβούνιο

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΚΡΟΥΠ Α: Σλοβενία, Νέα Ζηλανδία, Κροατία
ΓΚΡΟΥΠ Β: Αίγυπτος, Ελλάδα, Δομινικανή

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ

ΓΚΡΟΥΠ Α: Μεξικό, Ακτή Ελεφαντοστού, Λιθουανία
ΓΚΡΟΥΠ Β: Ιταλία, Πουέρτο Ρίκο, Μπαχρέιν

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ