Πάτρα: Διαμαρτυρία της ΟΙΚΙΠΑ για το Έλος της Αγυιάς

 

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Τα μέλη και οι φίλοι της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ) που συγκεντρωθήκαμε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο Οικολογικό Πάρκο του έλους Αγυιάς, θέλουμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και καταστροφή των εγκαταστάσεων του Πάρκου.

Τα σπασίματα, η αναγραφή συνθημάτων στα παρατηρητήρια ακόμη και η εγκατάσταση αστέγων μέσα σε αυτά, αλλά και η επί χρόνια ύπαρξη αυθαιρέτου κτίσματος στην καρδιά του έλους, είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας φύλαξης  του χώρου.

Καλούμε το Δήμο Πατρέων να προχωρήσει άμεσα στην καθημερινή φύλαξη του Πάρκου και την απομάκρυνση όσων έχουν εγκατασταθεί μέσα σ’ αυτό.

Θεωρούμε απαραίτητη την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων για την παροχή πληροφοριών στους επισκέπτες, μαθητές και ενήλικες, σχετικών με την ιδιαιτερότητα του χώρου και τα βιοτικά του χαρακτηριστικά

Αγωνιστήκαμε εδώ και 30 χρόνια για την οικολογική αξιοποίηση του χώρου (όταν προγραμματίζονταν εντός αυτού κωπηλατοδρόμια, μαρίνες και ξενοδοχεία) και δεν μπορούμε να βλέπουμε σήμερα την υποβάθμισή του.

Καταδικάζουμε τις καταστροφές που έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται στις εγκαταστάσεις του Πάρκου, από τους γνωστούς-αγνώστους και καλούμε τους επισκέπτες και χρήστες των χώρων αναψυχής του Πάρκου να γίνουν «φύλακες» της δημόσιας περιουσίας.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης παρουσιάσαμε  μέσα από τα πρωτοσέλιδα της οικολογικής μας εφημερίδας «εν αιθρία» που εκδίδουμε από το 1991, τον αγώνα και τις παρεμβάσεις μας, τόσο στα Δημοτικά Συμβούλια όσο και στην κοινωνία, προκειμένου το έλος να γίνει ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ. Τώρα που αυτό έγινε πραγματικότητα, δεν θα γίνουμε απαθείς παρατηρητές της καθημερινής του υποβάθμισης!

Αποχωρώντας από το Πάρκο, καλέσαμε την πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να επιληφθεί το άναμμα  φωτιάς από πολίτη, ακριβώς δίπλα στον καλαμιώνα και το παρατηρητήριο με κίνδυνο την ολική καταστροφή των  εγκαταστάσεων.

ΝΑΙ στη φύλαξη-ΟΧΙ στην αδιαφορία!

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ