Τραυματισμός επιβάτιδας και μηχανική βλάβη πλοίου κινητοποίησαν το Λιμενικό

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας από τον 51χρονο αλλοδαπό κυβερνήτη Ι/Φ σκάφους σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο στο λιμάνι Αργοστολίου, για τραυματισμό 52χρονης αλλοδαπής επιβάτιδας επί του σκάφους.

Ειδικότερα, κατά δήλωση του κυβερνήτη, ο τραυματισμός επήλθε μετά από προσάραξη του Ι/Φ κατά τον πλου του στην περιοχή «ΦΑΡΟΥ» Αγίων Θεοδώρων.

Το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αργοστολίου, ενώ η τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που του παρακολουθεί.

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ ''ΚΑΠΤΑΙΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ'' Ν.Π. 10003, για μηχανική βλάβη του πλοίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Κεφαλονιάς και ν. Λευκάδας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Βασιλική Λευκάδας για Φισκάρδο Κεφαλονιάς με 36 επιβάτες και 12 οχήματα.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια και ίδια μέσα σε λιμένα Βασιλικής και αποβίβασε με ασφάλεια οχήματα και επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν με έκτακτο δρομολόγιο του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΒΑΣΟΣ Κ» Ν.Π. 10431.

Από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκε η δυσλειτουργία της ρεβέρσας της αριστερής κύριας μηχανής.

Από τη Λιμενική Αρχή Νυδρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΑΠΤΑΙΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ