Δήμος Πατρέων: Έκκληση για τήρηση του Kανονισμού Kαθαριότητας στην απόσυρση ογκωδών αντικειμένων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Πατρέων σημειώνει σε ανακοίνωσή του: 

Τον Ιούνιο και Ιούλιο παρατηρήθηκε μια σημαντική αύξηση απόρριψης μεταχειρισμένων ογκωδών αντικειμένων (έπιπλα και στρώματα) σε κοινόχρηστους χώρους, που οφείλεται, κυρίως, στην αλλαγή κατοικίας ενοικιαστών και στην ανακαίνιση της επίπλωσης ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων.

Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει επειδή δεν προηγείται ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας είτε μέσω της εφαρμογής sense.city, είτε τηλεφωνικά.

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, με προκαθορισμένο πρόγραμμα, κάθε μέρα, συλλέγουν ογκώδη (έπιπλα και στρώματα), που εγκαταλείπονται κοντά σε κάδους ή σε κοινόχρηστους χώρους και περιορίζεται με γοργούς ρυθμούς η εμφάνιση ογκωδών σε κοινόχρηστους χώρους. Από την αρχή του χρόνου μέχρι το τέλος Αυγούστου συλλέχθηκαν 400 τόνοι ογκωδών.

Πολλές φορές έχουμε ενημερώσει για το έργο των εργαζομένων και τις οδηγίες για την απόσυρση ογκωδών, που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου μας (e-patras.gr) και ανακοινώθηκαν σε προηγούμενα Δελτία Τύπου.

Ο δημότης που επιθυμεί να αποσύρει ογκώδη αντικείμενα, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Δήμο στο τηλ. 15190 ή ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα https://patras.sense.city, ώστε να ρυθμιστεί η μεταφορά από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, αν αυτό είναι δυνατόν και με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

• Να παραδώσει ο δημότης τα αντικείμενα την ημέρα, την ώρα και στο σημείο που θα καθορίσει ο Δήμος.

• Να μην εναποθέσει τα ογκώδη αντικείμενά του στο πεζοδρόμιο, στο οδόστρωμα ή σε κοινόχρηστους χώρους από πριν, αλλά την ημέρα που θα του υποδείξει η υπηρεσία του Δήμου.

• Να τοποθετήσει τα αντικείμενα σε σημείο ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων και να είναι ευχερής η αποκομιδή τους.

Όσοι αγοράζουν οικοσκευή (ψυγείο, πλυντήριο, κλπ) όπως και όλοι οι δημότες και οι επαγγελματίες που απορρίπτουν χαρτοκιβώτια θα πρέπει να τα αναδιπλώνουν πριν τα ρίξουν στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης.

Κάνουμε έκκληση στους δημότες να στηρίξουν την προσπάθεια των εργαζομένων στην Καθαριότητα. Η συνεργασία είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη βελτίωση της καθαριότητας στους δημόσιους χώρους, γιατί αποτελούν την «αυλή» των σπιτιού μας”.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ