Νίκος Αμπατιέλος: Μέρα λαϊκής δράσης η σημερινή, κανένα άλλοθι στην κυβέρνηση για τις φωτιές

Σήμερα είναι μέρα λαϊκής δράσης, όπου ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια με το μαζικό συλλαλητήριο στο Σύναγμα από μαζικούς φορείς, εργατικά σωματεία, φοιτητές, να μην δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Αμπατιέλος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, πρέπει να συμμετάσχει όποιου σφίγγεται η καρδιά από τους τραγικούς θανάτους και την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή από την καταστροφική πολιτικής της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από αστείες δικαιολογίες, καθώς το ΚΚΕ ήδη από τον Ιούλιο κατέθεσε Ερώτηση για την προστασία της Πάρνηθας.

«Τι να τα κάνουμε τα οργισμένα διαγγέλματα», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ το ΚΚΕ τα έλεγε από πριν και τα λέει και τώρα για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για να σωθεί ό,τι μπορεί. Άλλωστε ξεκαθάρισε ότι δεν φταίει η κλιματική αλλαγή που το δασαρχείο δεν έχει ούτε έναν δασεργάτη και μόνο 7 δασοφύλακες.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι επιλεκτικά ανίκανη να προστατέψει τη ζωή, την περιουσία του λαού και το φυσικό περιβάλλον, αλλά πολύ ικανή να υπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα, να φέρνει φαστ τρακ αντιλαϊκά νομοσχέδια, να αυξάνει το χρόνο δουλειάς και τη φοροληστεία. Και θύμισε ότι την ώρα που καιγόταν η Αλεξανδρούπολη, ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις με τον Ζελένσκι δίνοντας περισσότερα όπλα και βάσεις

Ακόμα πρόσθεσε ότι πρέπει να αναδειχτεί ότι δεν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα να είναι κανονικότητα ότι οι φωτιές θα σβήνουν είτε όταν φτάνουν σε θάλασσα, είτε όταν θα βρέχει. Ούτε να είναι κανονικότητα οι νεκροί και η τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή. Τα παραπάνω, τόνισε, είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και της ΕΕ και όσων την στηρίζουν, που κινούνται στη λογική κόστος-όφελος για τα πάντα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Αμπατιέλος, κοστίζουν λιγότερο οι αποζημιώσεις-ψίχουλα, που δεν τις δίνουν και σε όλους τους πυρόπληκτους, από το να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ