Αγώνες 3Χ3 και 1on1 το τριήμερο 25-27 Αυγούστου στο Αίγιο

Στην πλατεία Αγίας Λαύρας

Αγώνες μπάσκετ «3Χ3» και «1Χ1» προγραμματίζονται στη Δυτική Ελλάδα στις οποίες μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν, καταδεικνύοντας μέσα από τη συμμετοχή τους την σπουδαιότητα του αθλητισμού. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η GNC σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν τη Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 έως την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, στο Αίγιο.

Ο αθλητισμός μέσω μπάσκετ 3Χ3 ως  ομαδικό άθλημα και 1Χ1 ως πρωτοποριακή δράση στον αθλητισμό έχει πολλαπλά και πολυδιάστατα θετικά στοιχεία τόσο για την σωματική διάπλαση των παιδιών, όσο για την πνευματική ανάπτυξη, αλλά και την διαμόρφωση ήθους και χαρακτήρα. Αυξάνει τη φυσική κατάσταση και ενισχύει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση των παιδιών. 

Τα παιδιά και οι έφηβοι αισθάνονται ότι ανήκουν σε μία ομάδα, μαθαίνουν και συνεργάζονται με τα υπόλοιπα μέλη, έρχονται σε επαφή με κοινωνικές αξίες, καλλιεργούν την υπομονή και την επιμονή τους, επικεντρώνονται σε επωφελείς δραστηριότητες, βελτιώνουν τις δεξιότητες τους και αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους μακριά από το άγχος. Ψυχαγωγούνται γνήσια και ταυτόχρονα αναπτύσσουν αυτοσεβασμό. 

Τα παιδιά αποκτούν αγωνιστικότητα, αυτοκυριαρχία, καλλιεργείται το θάρρος, η θέληση, η αποφασιστικότητα, η τόλμη για την αντιμετώπιση του αθλητικού αγώνα και, κατ' επέκταση, της ζωής.Ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντική η εκμάθηση του μπάσκετ 3Χ3 καθώς πρόκειται για ολυμπιακό άθλημα πλέον ενώ το μπάσκετ 1Χ1 αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη εξέλιξη τα επόμενα χρόνια.

Πρόκειται για εκδήλωση με ένα ολυμπιακό πλέον άθλημα οποίο θα έχει εκρηκτική ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον. Η συμμετοχή των αθλούμενων είναι δωρεάν, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ανδρών και γυναικών και το χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι ότι μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει χωρίς αποκλεισμούς. 

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τους αθλητές και τους θεατές των αγώνων.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ