Πως τα ταξίδια μας ωφελούν σωματικά και ψυχικά

O καλύτερος τρόπος για να ανανεωθoύμε

Είτε πρόκειται για υπερπόντια ταξίδια είτε για πιο σύντομες αποστάσεις, όπως ραφήνα μύκονος, όλοι επιμένουν ως προς τη σημασία των ταξιδιών. Προς τι όμως όλη αυτή η φασαρία; Τα οφέλη του ταξιδιού δεν εξαντλούνται στο πέρας του ταξιδιού.

Τα ταξίδια μας αλλάζουν σωματικά και ψυχολογικά. Και το να έχει κανείς λίγα χρήματα ή περιορισμένο χρόνο δεν είναι δικαιολογία. Υπάρχουν οικονομικά προσιτά εισιτήρια αεροπορικά, ενώ πλέον διευκολύνονται στα ταξίδια τους και οικογένειες με παιδιά. Ακολούθως θα δούμε 10 τρόπους με τους οποίους τα ταξίδια μας ωφελούν.

1.       Τα ταξίδια βελτιώνουν την υγεία μας

Από τη μείωση του άγχους μέχρι και τον περιορισμό των πιθανοτήτων για την εμφάνιση καρδιακών νόσων τα οφέλη του ταξιδιού στην υγεία είναι πολλαπλά. Αν για παράδειγμα περνάτε όλη την ημέρα καθιστοί στο γραφείο, το να κάνετε ζωηρούς περιπάτους στη διάρκεια των διακοπών θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Μάλιστα ο περίπατος στο ύπαιθρο έχει αποδειχθεί θεραπευτικός για άτομα, που πάσχουν από κατάθλιψη και ανησυχία. Φυσικά δεν πρόκειται για πλήρη θεραπεία, όμως σε κάθε περίπτωση κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται καλύτερα σωματικά και ψυχικά.

Επιπρόσθετα όσο πιο συχνά τα ταξίδια τόσο πιο θετικός ο αντίκτυπος στην ευεξία ενός ανθρώπου, ειδικά αν δεν έχει συνηθίσει κάποιος να βγαίνει από τη ζώνη άνεσής του. Οι ειδικοί προτείνουν χαρακτηριστικά: Ταξιδέψτε πιο συχνά και ο γιατρός θα είναι χαρούμενος!

2.       Ραφήνα Τήνος: Αποσυνδεθείτε από την καθημερινότητα

Η διακοπή της ρουτίνας είναι σίγουρα ένα κίνητρο για όποιον κάνει το ταξίδι ραφήνα τήνος. Η δουλειά, τα παιδιά, οι απαιτήσεις της καθημερινότητας μπορεί να προσθέσουν αρκετή πίεση στον καθένα μας. Σε τέτοιες στιγμές είναι χρήσιμο να κάνει κάποιος ένα βήμα πίσω και να παίρνει μια βαθιά ανάσα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις τα ταξίδια αποτελούν μια χρήσιμη εναλλακτική μαζί με όλα τα μεμονωμένα οφέλη που προσφέρει. Σε αυτά περιλαμβάνεται και η αίσθηση ότι λείπετε σε κάποιους, αλλά και ότι σας λείπουν αγαπημένα πρόσωπα. Το μόνο που χρειάζεται για να πάνε όλα καλά είναι προγραμματισμός. Μια έγκαιρη κράτηση και λίγος προγραμματισμός δεν έβλαψαν κανένα.

3.       Τα ταξίδια σας κάνουν εξυπνότερους

Υιοθετήστε μια νέα συνήθεια και θα δείτε τις δεξιότητες του εγκεφάλου σας να βελτιώνονται. Απλώς συγκρατήστε νέες λέξεις κάθε φορά που ταξιδεύετε. Άλλωστε έχει φανεί σε έρευνες, ότι κάθε φορά που ο άνθρωπος μαθαίνει κάτι καινούριο δημιουργούνται νέες συνάψεις στον εγκέφαλο.

Εκτός όμως αυτού τα ταξίδια μας βοηθούν να εξερευνήσουμε τον εαυτό μας. Μπορεί να σας τύχουν καταστάσεις στη διάρκεια ενός ταξιδιού, όπου θα πρέπει να βρείτε λύσεις και να σκεφτείτε διαφορετικά. Θα διαπιστώσετε τότε ότι διαθέτετε – ή θα αναγκαστείτε να αναπτύξετε- νέες δεξιότητες. Αυτές θα σας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. Ταυτόχρονα όμως θα αποκτήσετε πίστη στις δυνάμεις σας και την ικανότητά σας για εύρεση λύσεων.

4.       Κατανοήστε νέες κουλτούρες μέσα από το ταξίδι ραφήνα πάρος

Η αιτία για την οποία κάνει κάποιος το ταξίδι ραφήνα πάρος μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ένα πράγμα όμως είναι κοινό σε όλους. Όσοι ταξιδεύουν αναπτύσσουν την εμπάθεια και μια βαθιά κατανόηση άλλων πολιτισμών. Το να δείχνει κανείς περισσότερη κατανόηση και να είναι πιο ανεκτικός σε ανθρώπους διαφορετικής νοοτροπίας είναι ένδειξη ευφυΐας. Υπάρχει η ρήση του Αγίου Αυγουστίνου, που έλεγε: «Ο κόσμος είναι ένα βιβλίο. Όσοι δεν ταξιδεύουν, διαβάζουν μόνο μια σελίδα του». Εναλλακτικά μπορεί να σκεφτεί κανείς το εξής. Αν βλέπει κάποιος τις ειδήσεις ή τις διαβάζει στην εφημερίδα και δεν τις αμφισβητεί, χάνει μεγάλο όγκο πληροφόρησης. Μπορεί να νομίζει κανείς, ότι έτσι γίνεται εξυπνότερος και κατανοεί τον κόσμο. Ωστόσο συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Περιορίζει τη σκέψη του σε μια μεροληπτική οπτική των πραγμάτων.

Σίγουρα όλοι αισθάνονται άνετα εκεί ακριβώς που βρίσκονται, αλλά αυτό είναι ένα ψύγμα του κόσμου. Για τους φοιτητές τα προγράμματα Erasmus είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ταξίδια, να γνωρίσουν περισσότερους ανθρώπους, να αποκτήσουν εμπειρία και να κατανοήσουν μια νέα κουλτούρα. Τολμήστε να ταξιδέψετε σε περιοχές ακόμη κι αν αμφιβάλλετε. Θα δείτε ότι θα αλλάξετε γνώμη και θα συνειδητοποιήσετε, ότι δεν είναι τόσο χαοτικά όσο μπορεί να νομίζετε.

5.       Tinos santorini: Δοκιμάστε εξαιρετικό φαγητό

Εάν οι Κυκλάδες είναι ξακουστές για τη γαστρονομία τους, η Σαντορίνη και η Τήνος είναι άξιοι αντιπρόσωποι της ελληνικής γαστρονομίας. Αυτός είναι και ένας λόγος που πολλοί κάνουν το ταξίδι tinos santorini. Είναι γεγονός, ότι η αίσθηση του να δοκιμάζεις εξαιρετικές γεύσεις και τοπικά πιάτα είναι εξαιρετική. Και μη νομίζετε, ότι επειδή μπορείτε να βρείτε σούσι στο διπλανό τετράγωνο έχετε φάει αληθινό σούσι. Αυτή είναι μια εμπειρία που θα αποκομίσετε, μόλις επισκεφθείτε την Ιαπωνία.

Καθώς ταξιδεύετε, ανακαλύπτετε την πραγματική εμπειρία και συνειδητοποιείτε, ότι διαφέρει κατά πολύ από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Το να τρώει κανείς σε μια νέα χώρα είναι μια εντελώς νέα εμπειρία. Όλες οι γεύσεις είναι διαφορετικές. Οι αλλαγές άλλωστε είναι ευχάριστες στην καθημερινότητα, απλώς και μόνο επειδή είμαστε περίεργοι.

6.       Το ταξίδι σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αναμνήσεις μιας ζωής

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ταξιδέψει πολύ στη ζωή τους. Εκείνοι μεταφέρουν ιστορίες από διάφορα μέρη της γης. Άσχετα με το πόσο σημαντικό μπορεί να φανεί ή όχι, το να έχετε εμπειρία από κάτι πέρα από τα συνηθισμένα, δημιουργεί ανάμνηση, που θα κρατάτε μαζί σας μια για πάντα. Μάλιστα αυτές ακριβώς οι αναμνήσεις είναι το κίνητρο για πολλούς ανθρώπους.

7.       Το ταξίδι σας κάνει πιο ενδιαφέροντες

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι είστε εξαιρετικός συνομιλητής. Αν στα εξαιρετικά σας επιχειρήματα συμπεριλάβετε και τις ιστορίες σας από το εξωτερικό, θα κάνετε τον κόσμο να κρέμεται από κάθε σας κουβέντα. Το να αναφέρετε κάτι που δεν έχει ακουστεί ξανά ή να φέρετε μια νέα προοπτική είναι ένας καλός τρόπος να λάμψετε σε μια κοινωνική περίσταση. Και ποια πιο καλή εμπειρία από το να αναφερθείτε στις εμπειρίες σας από το ταξίδι ραφήνα άνδρος.

Τα ταξίδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανανεωθεί κανείς μαθαίνοντας ταυτόχρονα πολλά πράγματα. Τα χρήματα που διαθέτει κανείς για ένα ταξίδι είναι η μοναδική επένδυση που αξίζει.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ