Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες: Ανησυχία για την πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, καλύτερη εικόνα σε Λουτράκι και Ανατολική Αττική

Λίγο μετά τις 21:00, οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις σταμάτησαν να επιχειρούν για την κατάσβεση των εστιών φωτιάς.

Πλέον, το βάρος «πέφτει» στα επίγεια μέσα τα οποία θα επιχειρούν, όπως φαίνεται, όλο το βράδυ σε τρία μεγάλα πύρινα μέτωπα. Πιο συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες σε:

- Σαρωνίδα

- Δερβενοχώρια

- Λουτράκι

Τα εναέρια μέσα αναμένεται να επιχειρήσουν ξανά με το πρώτο φως της ημέρας.

Τεράστια είναι η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για τη φωτιά που καίει από το απόγευμα της Δευτέρας (17/07) στα Δερβενοχώρια.

Η φωτιά που ξέσπασε στο Πάνακτο Δερβενοχωρίων καίει ανεξέλεγκτη σε δασική έκταση, έχει μπροστά της τεράστια καύσιμη ύλη.
Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι έχει σχηματίσει ένα μέτωπο πολλών χιλιομέτρων σε ένα εξαιρετικά δύσβατο έδαφος που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μόνος σύμμαχος στην προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού είναι η φορά των ανέμων που έσπρωχναν τη φωτιά προς την κατεύθυνση της Μάνδρας και της Ελευσίνας και όχι στον αυχένα της Πάρνηθας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται για αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασης της φωτιάς στην Πάρνηθα.

Νύχτα αγωνίας για τη φωτιά στο Λουτράκι: Μαίνεται η πυρκαγιά, σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες - Το tempo24 στο μέτωπο (ΦΩΤΟ)

protothema.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ