Η Γαλλία φλέγεται: Κηδεύτηκε ο 17χρονος Ναέλ που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά – Δεν πάει Γερμανία ο Μακρόν λόγω των ταραχών

 

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέβαλε την επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία λόγω των ταραχών που σημειώνονται για 4η ημέρα στη Γαλλία. Κηδεύτηκε ο 17χρονος Ναέλ που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά.

Χιλιάδες εξαγριωμένοι νεαροί – στην πλειοψηφία τους ανήλικοι – έχουν ξεχυθεί στους δρόμους του Παρισιού και άλλων μεγάλων πόλεων της Γαλλίας, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό.

Παρίσι, Μασσαλία, Λυών, Ναντ και Ρουέν εκτυλίσσονται τα πλέον σοβαρά επεισόδια, με τον κύριο όγκο των διαδηλωτών να είναι μόλις 13 έως 15 ετών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης, οι γονείς που αφήνουν τα ανήλικα παιδιά τους να κυκλοφορούν τη νύχτα και να παίρνουν μέρος σε επεισόδια, κινδυνεύουν με φυλάκιση δύο ετών και πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Περίπου το 30% των συλληφθέντων είναι ηλικίας κάτω από 18 ετών.

«Μου φαίνεται απαραίτητο να υπενθυμίσω πως οι γονείς που δεν ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους, που τα αφήνουν να γυρνούν τη νύχτα γνωρίζοντας που πάνε και είναι 13, 14 ετών, κινδυνεύουν με 2 χρόνια φυλάκιση και 30.000 πρόστιμο», δήλωσε ο Ερίκ Ντιπόν – Μορετί.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ