Κως: Την Τρίτη η απολογία του 32χρονου για την δολοφονία της Αναστάζια

Ορίστηκε νέα δικηγόρος

Την προσεχή Τρίτη θα απολογηθεί ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που κατηγορείται για την δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω. Μετά την παραίτηση του δικηγόρου Ζαφείρη Δρόσου, που είχε οριστεί αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο, συνήγορος υπεράσπισης ορίστηκε η κ. Αθηνά Φουντωτού.

Η δικηγόρος ζήτησε για λογαριασμό του πελάτη της και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ο κατηγορούμενος την Τρίτη 27 Ιουνίου.

Συνολικά τον 32χρονο βαραίνουν οι κατηγορίες της αρπαγής, της ανθρωποκτονίας και του βιασμού.

Κως: Το μοιραίο λάθος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα στοιχεία που «έδεσαν» την υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω και τα λάθη του 32χρονου από το Μπαγκλαντές. Ο κατηγορούμενος για τον βιασμό και την δολοφονία της 27χρονης από την Πολωνία, φέρεται να προδόθηκε από τις κινήσεις που έκανε με το κινητό του τηλέφωνο, μετά το έγκλημα. Οι απεγνωσμένες κινήσεις του να εξαφανίσει τα ίχνη του, τελικά έγιναν αντιληπτές από την ανάκτηση των δεδομένων της συσκευής, που έγινε στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή LiveNews, ο 32χρονος αλλοδαπός κατάφερε να σβήσει δεδομένα από το κινητό του, το οποίο ανά τακτικά χρονικά διαστήματα έβαζε σε λειτουργία πτήσης, σε μία προσπάθεια να κρύψει τα ίχνη του. Μάλιστα, όπως μεταδόθηκε,  ο βασικός ύποπτος φαίνεται να έψαχνε στο διαδίκτυο εφαρμογές που διαγράφουν από την κάρτα μνήμης τις διαδρομές που έχει κάνει ο κάτοχος ενός κινητού. Ωστόσο, αυτό που δεν γνώριζε είναι ότι η αστυνομία έχει την δυνατότητα να ανακτά οποιαδήποτε σβησμένα αρχεία. Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος είχε προσπαθήσει να κρύψει ίχνη και από το κινητό τηλέφωνο της Αναστάζια, αφαιρώντας την κάρτα SIM.

Τα στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο του φερόμενου ως δράστη σε συνδυασμό με τα βίντεο που τον καταγράφουν μαζί με την 27χρονη Αναστάζια, φαίνεται πως ήταν καταλυτικά για να «δέσει» η υπόθεση. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι -σύμφωνα με πληροφορίες του Mega- τα δείγματα DNA τελικά δεν «μίλησαν». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από την σορό της 27χρονης δεν μπόρεσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση, καθώς το άψυχο σώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε σε κακή κατάσταση και σε προχωρημένη σήψη.

Το DNA που συνέλεξαν τα εργαστήρια από τα νύχια της άτυχης γυναίκας δεν ήταν αρκετό για να ταυτοποιηθεί ο δράστης του εγκλήματος, ενώ και το DNA που συλλέχθηκε από τον 32χρονο, ελήφθη έξι μέρες μετά το έγκλημα, οπότε δεν διευκόλυνε τις έρευνες. Αυτή η εξέλιξη, όμως, δεν αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την έκβαση της υπόθεσης.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ