ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΝΩΣΗΣ: Σχολιασμός των θεμάτων Φυσικής, Ιστορίας και Οικονομικής Θεωρίας

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ από το φροντιστήριο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΝΩΣΗΣ: 

Τα φετινά θέματα κάλυπταν όλο το φάσμα της εξεταστέας ύλης. Για να τα πραγματευτεί με επιτυχία ένας μαθητής, θα έπρεπε να έχει αφομοιώσει σε βάθος τη θεωρία και να έχει αποκτήσει αυτοματισμούς στην εφαρμογή της.

Επίσης, θα έπρεπε, κατά τη διάρκεια της προτοιμασίας του, να έχει εξασκηθεί με πολλά διαγωνίσματα, ίδιας ή και μεγαλύτερης δυσκολίας. Μόνο έτσι θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στα απαιτητικά σημερινά θέματα και να διαχειριστεί την πίεση του διαθέσιμου χρόνου.

Εν κατακλείδι, αποδεικνύεται για ακόμα φορά, ότι  το κλειδί για την επιτυχία στο συγκεκριμένο μάθημα είναι η οργανωμένη και συστηματική προετοιμασία του μαθητή από την Α’ Λυκείου.

 

Υπεύθυνος καθηγητής : Παντελής Μαυρίδης.         

                                                                                      

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ  από το φροντιστήριο  ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΝΩΣΗΣ

Σε γενικές γραμμές, τα Θέματα της Ομάδας Α στην Ιστορία Προσανατολισμού μπορούν να χαρακτηριστούν βατά, ιδιαίτερα για επαρκώς προετοιμασμένους υποψηφίους.               Η διατύπωση των Θεμάτων δεν ήταν προβληματική, αλλά σαφής και κατανοητή, ενώ αυτά κάλυπταν ευρύ φάσμα της εξεταστέας ιστορικής ύλης. Αξιοσημείωτη είναι η δυσκολία που παρουσιάστηκε στο Θέμα Γ1 της Ομάδας Β, του οποίου ο βαθμός δυσχέρειας έγκειται, αφενός στο γεγονός ότι απαιτούσε αφαιρετική σκέψη και συνδυαστική ικανότητα, δεδομένου ότι καθένα από τα δύο υποερωτήματα αφορούσαν σε διαφορετικά Κεφάλαια (συγκεκριμένα στο Προσφυγικό και αυτό της Οικονομίας) και, αφετέρου, στο ότι η δευτερογενής πηγή του Κειμένου Α ήταν συνταγμένη στην καθαρεύουσα.

Υπεύθυνος καθηγητής : Βάσια Μαντά.        

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ  από το φροντιστήριο  ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΝΩΣΗΣ

Τα θέματα Α και Β ήταν αναμενόμενα και μπορούσαν εύκολα να απαντηθούν.

Το θέμα Γ είχε υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας. Ένας μαθητής ίσως δυσκολευόταν περισσότερο στον ζητούμενο υπολογισμό του ερωτήματος Γ2.

Τέλος, το θέμα Δ απαιτούσε πολύ καλή αφομοίωση της ύλης και μπορούσε να αντιμετωπιστεί από πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Συμπερασματικά, τα θέματα παρουσίαζαν κλιμακωτή δυσκολία και επέτρεπαν την αντικειμενική  αξιολόγηση των μαθητών.

Υπεύθυνος καθηγητής : Χρήστος Παντελής.         

Διαβάστε επίσης