Οι θεραπείες ομορφιάς που πρέπει να αποφεύγεις το καλοκαίρι

Κάποιες beauty treatments είναι (σχεδόν) απαγορευμένες τους καλοκαιρινούς μήνες

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή των περισσότερων από εμάς: Αέρινα φορέματα, ανάλαφρα χτενίσματα και μακιγιάζ, μαυρισμένη επιδερμίδα, sun-kissed λάμψη είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που μας κάνουν να αισθανόμαστε πανέμορφα (και πανέμορφες). 

Υπάρχουν ωστόσο κάποια πράγματα στον τομέα της ομορφιάς που καλό είναι να αποφεύγεις όταν μπαίνει για τα καλά η καλοκαιρινή σεζόν και αρχίζουν οι πολλές ζέστες. Μερικές θεραπείες ομορφιάς πρέπει να σταματούν πολύ πριν μπει το καλοκαίρι, με τον Μάιο να είναι ο τελευταίος μήνας που πρέπει να επισκέπτεσαι τον δερματολόγο ή την αισθητικό σου - κατά γενική παραδοχή. 

#1. Χημικά peelings

Ενώ η χημική απολέπιση είναι η τέλεια θεραπεία για να αποκαλύψεις μια πιο λεία, απαλή και καθαρή επιδερμίδα, καλό είναι να γίνεται κυρίως (ίσως και αποκλειστικά) τον χειμώνα. Κι αυτό γιατί τα οξέα που περιέχουν τα διαλύματα που εφαρμόζονται στο δέρμα αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα και την ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας, κάνοντάς τη πιο ευαίσθητη και επιρρεπή σε εγκαύματα από τον ήλιο. Είναι τόσο μεγάλη η αλλαγή που υφίσταται το δέρμα με το peeling που ακόμα και η συνεχής επάλειψη με αντηλιακό δεν αρκεί. Επιπλέον, ο ήλιος και η ζέστη μπορούν να ερεθίσουν ακόμα περισσότερο τον ήδη αποδυναμωμένο φραγμό της επιδερμίδας σου προκαλώντας περαιτέρω ζημιά, υπερμελάγχρωση (κηλίδες, πανάδες), ακόμα και εγκαύματα - κάτι που, φυσικά, δεν θες. 

Επίσης, αν έχεις προλάβει να πάρεις λίγο χρώμα από τον ήλιο, η χημική απολέπιση θα το απομακρύνει, κάνοντας έτσι πιο φανερή τη διαφορά χρώματος στο πρόσωπο και στο σώμα.

Τα παραπάνω ισχύουν τόσο για την απολέπιση στο ιατρείο όσο και στο σπίτι, αν και η τελευταία είναι πολύ πιο light. Παρ᾽όλα αυτά, καλό είναι να αποφεύγεται και αυτή και να προτιμάται από Σεπτέμβρη και μετά. 

#2. Αποτρίχωση με λέιζερ

Η δημοφιλής αυτή μέθοδος αποτρίχωσης, που έχει κερδίσει μεγάλο ποσοστό των γυναικών παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, πρέπει να γίνεται αποκλειστικά τους χειμερινούς μήνες και εφόσον κανείς δεν εκτίθεται συστηματικά στον ήλιο. Γι᾽αυτό και οι δερματολόγοι προτείνουν να ξεκινάς τον Οκτώβρη και να σταματάς αρχές Απριλίου, ενώ αν για οποιονδήποτε λόγο πρέπει να γίνει μια συνεδρία από τον Μάϊο και μετά, απαγορεύουν ρητά την έκθεση στον ήλιο προτρέποντας τον ασθενή να φοράει παντελόνια ή μακριές μπλούζες.

Ο λόγος είναι ότι το λέιζερ στοχεύει στη μελανίνη ή το χρώμα της τρίχας, που βρίσκεται βαθιά στον θύλακα της τρίχας. Αν είσαι ήδη μαυρισμένη, θα υπάρχει χρώμα ή μελανίνη και στην επιφάνεια του δέρματος. Όταν όμως το φως του λέιζερ "χτυπά" την περιοχή που θέλουμε να αποτριχώσουμε, απορροφάται τόσο από τη μελανίνη της τρίχας όσο και από αυτή που βρίσκεται στην επιφάνεια του δέρματος, με ρίσκο να προκληθεί έγκαυμα και σημάδια που δύσκολα φεύγουν. 

Κι αν δεν μπορείς ή δεν θες να τις αποφύγεις;

Τι γίνεται λοιπόν στην περίπτωση που, για τον οποιονδήποτε λόγο, δεν θες να ακυρώσεις το ραντεβού σου με τον δερματολόγο ή την αισθητικό σου; Οι γιατροί δεν θα αρνηθούν να κάνουν τη συνεδρία, θα σε ενημερώσουν ωστόσο για το πόσο κρίσιμο είναι να προσέχεις την έκθεσή σου στον ήλιο και να φοράς πάντα αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο και μακριές μπλούζες, ακόμα και σε μια βόλτα 5 λεπτών. Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν θέλουν να τους βλέπει καθόλου ήλιος και καταφέρνεις να μένεις αθέατη από τις ακτίνες του καθ᾽όλη τη διάρκεια της ημέρας, τότε ίσως και να μπορέσεις να συνεχίσεις τις θεραπείες αυτές και το καλοκαίρι, πάντα με τη χρήση αντηλιακού για παν ενδεχόμενο.

 

 madamefigaro.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ