Προελαύνει στη Ρώμη ο Τσιτσιπάς, νίκησε 2-0 τον Σίνερ και προκρίθηκε στα ημιτελικά!

 

Ακάθεκτος προχωράει στο τουρνουά της Ρώμης ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο.5) κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 σετ (7-6, 6-2) του Γιάνικ Σίνερ (Νο.13) και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Ο «Στεφ», μετά τη νίκη του επί του Ιταλού, ο οποίος, παρά τη θερμή υποστήριξη που είχε από τους συμπατριώτες του, λύγισε απέναντι στον Τσιτσιπά, θα διεκδικήσει το εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που επικράτησε 2-0 του Κρίστιαν Γκάριν.

Να σημειωθεί ότι ο Τσιτσιπάς έχει εξασφαλίσει ήδη την άνοδό του στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά τον αποκλεισμό του Ράφαελ Ναδάλ από τον Σαποβάλοφ στον 3ο γύρο.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Ιταλού στην πρώτη του απόπειρα. Με το σκορ στο 3-0 ο Σίνερ μείωσε και κατάφερε με δικό του μπρέικ στη συνέχεια να ισορροπήσει το σετ. Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι υπερασπίστηκαν το σερβίς τους και όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ.

Ο Σίνερ με διπλό λάθος στο σερβίς του προσέφερε μίνι μπρέικ στον Τσιτσιπά (4-3), ωστόσο ο Ιταλός το πήρε πίσω στο επόμενο ράλι (4-4). Στο τέλος ο Τσιτσιπάς με νέο μπρέικ πόιντ προηγήθηκε 6-5 και με το σερβίς του έκλεισε το τάι μπρέικ με 7-5 και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Στο δεύτερο σετ ο «Στεφ» πέτυχε και πάλι νωρίς break και προηγήθηκε 2-1, αλλά η διαφορά ήταν ότι, όσο κι αν πιέστηκε, κράτησε το σερβίς του και εκμεταλλεύθηκε τον εκνευρισμό και τα λάθη του Σίνερ, για να κάνει και δεύτερο break και να προηγηθεί 5-2.

Στο τελευταίο γκέιμ ο Ιταλός προσπάθησε, έσωσε ένα ματς μπολ και είχε ευκαιρία να μειώσει, όμως ο Τσιτσιπάς «απάντησε» με άσο και στη συνέχεια πήρε το πλεονέκτημα. Στο δεύτερο ματς μπολ το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου δέκα λεπτά, καθώς ένας φίλαθλος λιποθύμησε στις εξέδρες, όμως ο Στέφανος κράτησε την ψυχραιμία του και με την επανέναρξη πανηγύρισε τον νικητήριο πόντο.

Έτσι, για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, Τσιτσιπάς και Ζβέρεφ θα βρεθούν το Σάββατο (14/5) αντιμέτωποι στον ημιτελικό ενός τουρνουά Masters. Στη Μαδρίτη ο Γερμανός επικράτησε με 6-4, 3-6, 6-2, όμως γενικά ο Έλληνας πρωταθλητής έχει το «πάνω χέρι» στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, με επτά νίκες έναντι τεσσάρων.

Οι δυο τους συναντήθηκαν φέτος σε ακόμη έναν ημιτελικό Masters, στο Μόντε Κάρλο, όπου ο Τσιτσιπάς νίκησε 6-4, 6-2, στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης