Νέος αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά!

 

 

Aπογοητευτική εμφάνιση είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος μετά από ένα ονειρεμένο πρώτο σετ, ηττήθηκε με ανατροπή από τον Τζένσον Μπρούκσμπι, Νο43 της παγκόσμιας κατάταξης, κι έμεινε εκτός τέταρτου γύρου στο Indian Wells.

Ο νεαρός Αμερικανός επικράτησε του κορυφαίου Έλληνα τενίστα (Νο.5) με 1-6, 6-3, 6-2 σε 2 ώρες και 3 λεπτά, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του. Τώρα θα περιμένει στη φάση των «16» τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στους δύο περσινούς φιναλίστ Κάμερον Νόρι και Νικολόζ Μπασιλασβίλι.

Για την ώρα, πάντως, ο Έλληνας πρωταθλητής μένει στην Καλιφόρνια, αφού έχει περάσει μαζί με τον Φελιθιάνο Λόπεθ στα προημιτελικά του διπλού. Αντίπαλοί τους οι Τζον Ίσνερ και Τζακ Σοκ.

Το ματς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά το ματς, σχεδόν αλάνθαστος με υπεροχή σε όλες τις κατηγορίες.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ακριβώς ανάποδα σε σχέση με το προηγούμενο. Ο 21χρονος Αμερικανός κατάφερε να στριμώξει από νωρίς τον Στέφανο, να κάνει break στο 2ο game, με αποτέλεσμα να ξεφύγει νωρίς με 3-0. Έκτοτε ο Αμερικανός απλώς κράτησε το σερβίς του, κάτι που αποδείχθηκε αρκετό για να κατακτήσει το σετ με 6-3, με τον αγώνα να οδηγείται σε τρίτο σετ.

Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του, ο Μπρούκσμπι ήταν τρομερός στο ξεκίνημα του τρίτου σετ και κάνοντας δύο μαζεμένα break (στο 1ο και στο 3ο game) ξέφυγε με 4-0.

Μάλιστα, το Νο43 της παγκόσμιας κατάταξης είχε και επτά ευκαιρίες να πετύχει ένα ακόμα μπρέικ για το 5-0 και να αφήσει στο «0» τον Στέφανο.

Όμως τελικά ο Έλληνας τενίστας έδειξε χαρακτήρα και κράτησε το σερβίς του, μειώνοντας σε 4-1. Ο Μπρούκμσπι ωστόσο δεν υπήρχε περίπτωση να έχανε αυτό το παιχνίδι και κρατώντας απλώς το σερβίς του μέχρι το τέλος, κατέκτησε με 6-2 το 30 σετ και πανηγύρισε μία δίκαιη πρόκριση στον επόμενο γύρο.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης