Πάτρα: Στην αντεπίθεση ο αστυνομικός υποδιευθυντής Κ. Σταματόπουλος για το πολύκροτο πόρισμα της Ασφάλειας-Κατέθεσε αίτημα στην Εισαγγελία-Αφήνει αιχμές ο δικηγόρος του

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

 

Στην αντεπίθεση περνά ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κώστας Σταματόπουλος για την πολυσυζητημένη υπόθεση που κατ εντολήν της τοπικής ηγεσίας διερεύνησε και αφορά στον χειρισμό υπόθεσης κλοπών από την Ασφάλεια Πατρών από αστυνομικούς της Υπηρεσίας.

Μαζί με τον συνήγορό του Άγγελο Στεργιόπουλο, προσήλθε σήμερα στην Εισαγγελία Πατρών καταθέτοντας αίτημα ανάδειξης της υπόθεσης, δεδομένου πως, όπως υποστηρίζει, προέκυψαν κατά την έρευνά του νέα στοιχεία εκ των οποίων προκύπτουν ευθύνες αστυνομικών οι οποίοι θα πρέπει να ελεγχθούν.

Δια του συνηγόρου του, ο κ. Σταματόπουλος αφήνει σαφείς αιχμές σύμφωνα με τις οποίες το πόρισμά του δεν αναδείχθηκε ακόμα από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. και πως εξακολουθεί να βρίσκεται "παγωμένο", ενώ την ίδια ώρα "ο ίδιος διώκεται για παράβαση καθήκοντος ύστερα από μήνυση που του υπεβλήθη από φερόμενο ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση", οπως ανέφερε ο κ. Στεργιόπουλος.

Η πλευρά του κ. Σταματόπουλου ζητά μέσω του σχετικού αιτήματος που κατέθεσε, την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης για την οποία, όπως υποστηρίζει, προκύπτουν ευθύνες για αστυνομικούς.

Σημειώνεται πως η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε κατόπιν αναφορών που υποστήριζαν πως από την Ασφάλεια Πατρών εξελίχθηκαν προανακριτικές πράξεις που αφορούσαν σε κλοπές δικύκλων και οι οποίες θα έπρεπε να ελεγχθούν για την διοικητική και ποινική μεθοδολογία και πρακτική που ακολουθήθηκε.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ