Ηρακλής - Προμηθέας 82-95: Πέρασε σαν σίφουνας από το Ιβανώφειο

 

 

Εντυπωσιακή ήταν η εκκίνηση των Πατρινών που προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά (2-12) μόλις στο τέταρτο λεπτό της συνάντησης, με τους Δ. Αγραβάνη και Ρογκαβόπουλο να μπαίνουν ζεστοί στο παρκέ. Ο Ηρακλής ανασυντάχθηκε και προσπάθησε να επανέλθει με αιχμή του δόρατος τον Ντάγκλας (14-18, 9'), βελτιώνοντας αισθητά και την άμυνα του.

Δύο διαδοχικά τρίποντα από Γκίκα και Γκάντι έστειλαν όμως ξανά τον Προμηθέα σε διψήφια επίπεδα (16-28,12'), με τον νεοφερμένο Άντριτς να παίρνει τη σκυτάλη λίγο αργότερα (19-21 στο 14'). Οι Γκάρετ και Ντάγκλας τράβηξαν το κουπί για τους γηπεδούχους (28-33 στο 16'), ανεβάζοντας συνολικά τα επιθετικά ντεσιμπέλ του Γηραιού. Το παιχνίδι μετετράπηκε σε κανονικό ντέρμπι, μέχρι τη στιγμή της διακοπής, 1'54'' πριν το ημίχρονο. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Γκραντ είχε μόλις ανεβάσει τον δείκτη της διαφοράς στο +9 για τους φιλοξενούμενους. Οι ομάδες επέστρεψαν στο εκκενωμένο Ιβανώφειο μετά από ένα εικοσάλεπτο, το οποίο φάνηκε να επηρεάζει τον ρυθμό των Πατρινών κυρίως. Ο Ηρακλής κατάφερε να κλείσει καλύτερα το πρώτο ημίχρονο στο -3 (41-44), με τον Ντάγκλας να συνεχίζει να προκαλεί φθορές στον αντίπαλο.

Μετά την ανάπαυλα, το παρθενικό τρίποντο του Ντολεζάι με τα χρώματα του Ηρακλή διατήρησε ζεστό το ενδιαφέρον της αναμέτρησης (46-50, 23') κι ένα λεπτό αργότερα ο Γκάρετ ροκάνισε κι άλλο την διαφορά (50-53, 24'). Παρ' όλα αυτά ο Ηρακλής δεν έπαψε να βρίσκεται σε ρόλο κυνηγού, αδυνατώντας να προσπεράσει ή τουλάχιστον να ισοφαρίσει. Κι ο Προμηθέας το εκμεταλλεύτηκε (52-61 στο 26'), δημιουργώντας εκ νέου μια πιο ασφαλή αποστάση για τον ίδιο, έπειτα από κάρφωμα του Χαντ. Η διαφορά δεν έλεγε να πέσει κάτω από τους 6-7 πόντους. Οι παίκτες του Ζούρου ήλεγχαν την κατάσταση (62-71', 30'), έβρισκαν τους απαιτούμενους πόντους στην επίθεση με σχετική άνεση κι ουσιαστικά δεν άφησαν τον Ηρακλή να τους προσεγγίσει επί της ουσίας.

https://www.gazzetta.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ