Οι εκδόσεις 24 γράμματα και ο «Σύλλογος Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού του Π.Γ.Ν.Πατρών Δημήτρη και Βέρα Σφήκα» διοργανώνουν την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 στις 19.30, στην Αγορά Αργύρη, την παρουσίαση του βιβλίου της αρχαιολόγου, συγγραφέως Ειρήνης Γαβριλάκη «Αισθήσεις κι ένας αφηγητής».
Για την ποιητική συλλογή θα μιλήσει ο συγγραφέας Κώστας Λογαράς, ενώ την παρουσίαση και τον συντονισμό θα κάνει η δημοσιογράφος Ρούλα Κωστακοπούλου.
Στην παρουσίαση θα ακουστούν αποσπάσματα από τα κείμενα της ποιητικής συλλογής, ενώ την διοργάνωση θα πλαισιώσουν με έργα του Μάνου Χατζιδάκι και του Νότη Μαυρουδή ο συνθέτης, κιθαρίστας Γιώργος Αθανασακόπουλος και ο Πάρης Καφεντζής μαντολίνο.
Η παρουσίαση είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Λιολιώς Κολυπέρα και γίνεται με την υποστήριξη του Άλματος Ζωής Ν. Αχαΐας
Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του covid 19.
ΕΙΡΗΝΗ ΓΑΒΡΙΛΑΚΗ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΠΟΥΔΕΣ: Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1984 απέκτησε Μεταπτυχιακό στην Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο του Montpelier. Το 1994 της δόθηκε τρίμηνη υποτροφία από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών της Γαλλίας. Τον Νοέμβριο 2018 υποστήριξε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε με άριστα τη διδακτορική διατριβή της. Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο της διά βίου εκπαίδευσης, παρακολούθησε επιμορφωτικά σεμινάρια για Διοίκηση και για εναλλακτικές εκπαιδευτικές μεθόδους αφήγησης της Ιστορίας.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Ως αρχαιολόγος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στην Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων δυτικής Κρήτης, έγινε Τμηματάρχης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων το 2008. Από το 2014 έως σήμερα υπηρετεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, επίσης ως Τμηματάρχης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων. Στο πλαίσιο δευτερεύουσας απασχόλησης, προσέφερε τις υπηρεσίες της στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής του Ιδρύματος οικ. Γ. Ψαροπούλου ως Γραμματέας με αυξημένες αρμοδιότητες Διευθύνουσας, από το 2005 ως το 2010.
Πραγματοποίησε πλήθος σωστικών ανασκαφών και οριοθετήσεις αρχαιολογικών χώρων και ζωνών προστασίας αρχαιοτήτων, ενώ συμμετείχε στην οργάνωση του Επιγραφικού Αρχείου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου. Ασχολήθηκε με την εκπόνηση μουσειολογικών μελετών, καθώς και με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές και ενήλικο ή ειδικό κοινό. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζει στη συστηματική δημοσίευση προκαταρκτικών εκθέσεων για όλες τις σωστικές ανασκαφές που της ανατέθηκαν και στη δημοσίευση επιστημονικών μελετών.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ: Σημαντική ήταν η προσφορά της στη Μουσειακή Αγωγή. Έχει σχεδιάσει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πραγματοποιήσει πολυάριθμες σχετικές ανακοινώσεις και άρθρα.Συνεργάζεται με τις Σχολές Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, με την Α/θμια και Β/θμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ολόκληρης της Κρήτης, προσφέροντας συστηματικά σεμιναριακά μαθήματα μουσειακής αγωγής σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς.
Εδώ και επτά χρόνια συντονίζει Ομάδα Φιλαναγνωσίας στο Ρέθυμνο. Είναι συγγραφέας τεσσάρων λογοτεχνικών βιβλίων, έχει συμμετάσχει σε συλλογικούς τόμους και έχει επιμεληθεί βιβλία που πίστεψε στο μήνυμά τους.