Για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό μιλάει στην Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του είπε ότι βρίσκεται στην Βουλή προκειμένου να αναδείξει τα οφέλη από το ψηφιακό πιστοποιητικό αλλά και για να κάνει απολογισμό της μάχης για την πανδημία.
«Θέλησα να παραβρεθώ σήμερα στη Βουλή για να υπογραμμίσω τη σημασία του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού covid-19. Τη ξεχωριστή του συμβολή στην προσπάθεια ώστε φέτος ο τουρισμός να ανοίξει πρώτος τον κύκλο της ανάκαμψης για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Καθώς η έξοδος από την κρίση είναι πλέον ορατή, από την εποχή των κρουσμάτων μπαίνουμε σταδιακά στην εποχή της ανάκαμψης» επισήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας με έμφαση πως «Αν ο εμβολιασμός αποτελεί αντίδοτο στον κορονοϊο, για την υγεία μας, το ψηφιακό πιστοποιητικό ήταν μια πρώτη τονωτική ένεση για την οικονομία μας. Ήμασταν οι πρώτοι που το εισηγηθήκαμε. Η πρόταση της Αθήνας αποτελεί πραγματικότητα της Ευρώπης» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός θύμισε ότι είμασταν η πρώτη χώρα που χρησιμοποίησε μαζικά τα self test. Και επίσης ότι η Ελλάδα ήταν εκείνη με άλλες 7 ευρωπαϊκές χώρες που έθεσαν μαζί στον ευρωπαϊκό διάλογο να υπάρχει μια μεγάλη ευρωπαϊκή οικονομική αντίδραση στην ύφεση που προκάλεσε ο κορονοϊός.
Μετατρέπουμε δοκιμασίες σε ευκαιρίες, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέσα από το gov.gr πετύχαμε μέσα σε μήνες πράγματα που θα γίνονταν σε χρόνια.
Πάνω από 230.000 Έλληνες έχουν εκδώσει το ψηφιακό πιστοποιητικό, τόνισε ο πρωθυπουργός.
Μόνο 5 από τους 392 διασωληνωμένους είναι εμβολιασμένοι, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει πολύ.
Στην Ελλάδα των νέων οριζόντων δεν επιτρέπεται να υπάρχουν δύσπιστοι απέναντι στην επιστήμη, είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην σημασία των εμβολιασμών ο πρωθυπουργός.
Υπενθυμίζεται ότι στο κοινοβούλιο είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για το νομοσχέδιο με θέμα: «Κύρωση της από 30.5.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Θέσπιση, περιεχόμενο και διαδικασία έκδοσης Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19” (Α’ 87) και ειδικότερες εγγυήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».