Πάτρα: Αισιοδοξία για τον 6χρονο στη ΜΕΘ του Ρίου με φλεγμονώδες σύνδρομο - Οι μικροί ασθενείς που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό

Το χαμόγελο επέστρεψε ξανά στα πρόσωπα της οικογένειας του 6χρονου παιδιού που τις τελευταίες ημέρες έδινε μάχη από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Ο 6χρονος που νοσηλευόταν με μια σπάνια επίπτωση του κορονοϊού, το μεταφλεγμονώδες σύνδρομο, κατάφερε να βγει νικητής μετά από πολυήμερη παραμονή στη ΜΕΘ.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό παιδιού που αντιμετωπίζουν με απόλυτη επιτυχία ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Γαβριήλ Δημητρίου και η ομάδα του.

Σε επικοινωνία του tempo24.news με τον κ. Δημητρίου, ο Διευθυντής της κλινικής δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία της υγείας του παιδιού, το οποίο πλέον νοσηλεύεται σε απλό θάλαμο.

Ο 6χρονος είχε μεταφερθεί με πολλά συμπτώματα στο Ρίο και στις εξετάσεις που υποβλήθηκε ανιχνεύτηκε μεγάλη ποσότητα αντισωμάτων στον κορονοϊό, ενώ το παιδί ήταν αρνητικό στον ιό. 

Δηλαδή, όλα δείχνουν ότι είχε περάσει τον κορονοϊό και στη συνέχει νόσησε από τη σπάνια αυτή επιπλοκή του.

Πλέον, οι γιατροί παρακολουθούν με αισιοδοξία την πορεία της υγείας του, ενώ και το επόμενο διάστημα (και αφού λάβει εξιτήριο) θα παρακολουθείται στενά και σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Νοσηλεύονται βρέφη και μια 8χρονη

Παράλληλα στην παιδιατρική του Ρίου διακομίστηκε ένα κοριτσάκι 8 χρόνων από το Καραμανδάνειο, το οποίο νοσηλευόταν εκεί για άλλη αιτία αλλά εντοπίστηκε θετικό στον κορονοϊό.

Εκεί βρίσκονται ακόμη και 3 βρέφη 2,5 μηνών, 6 μηνών και 56 ημερών.

Τα βρέφη έχουν ήπια συμπτώματα και παρακολουθούνται από τους γιατρούς της κλινικής, ενώ και η κατάσταση της υγείας του 8χρονου κοριτσιού δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Διαβάστε επίσης