Τι απαντά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων για τη "σχολική γιορτή" στο Ειδικό Σχολείο της Πάτρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΑΤΡΩΝ ,  σχετικά με την ανάρτηση της 17/12/2020 στο TEMPO24  και αφορά την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολείου αναφέρει τα εξής:

Κανένας Σύλλογος Γονέων δεν έχει το δικαίωμα να διοργανώνει σχολικές εορτές!

Η διοργάνωση τους είναι ευθύνη του Σχολείου  και μόνο!

Ο Σύλλογος Γονέων προσφέρει τη βοήθεια του και συνεισφέρει με όποιον τρόπο μπορεί ή του ζητηθεί.

Δεν παρεμβαίνει και δεν αποφασίζει το που ,το πότε ή το πώς θα γίνονται οι σχολικές εορτές.

Η επιστολή και όχι πρόσκληση που στάλθηκε από το Διοικητικό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων , δεν αναφέρει  ΠΟΥΘΕΝΑ διοργάνωση εορτής, στολισμό και συνάθροιση γονέων .

 Αντίθετα τονίζει ότι απαγορεύεται η «φυσική» παρουσία των γονέων!!

Μέσω της επιστολής ζητείται η εθελοντική συνεισφορά των γονέων για την δημιουργία ενός εορταστικού μπουφέ για τα παιδιά!

Μια «παράδοση» της τελευταίας πενταετίας του Συλλόγου την ημέρα της Χριστουγεννιάτικης  εορτής.

Ο εορταστικός μπουφές θα γίνει στον προαύλιο χώρο των δυο κτηρίων που στεγάζουν το Σχολείο μας  ( Ανθούπολη και Μπεγουλάκη ).

Το φαγητό θα παραδοθεί από τους γονείς μέσω των μεταφορικών μέσων των μαθητών (ταξί και πούλμαν)  ώστε να μην υπάρξει συνάθροιση γονέων στο χώρο του Σχολείου. Τα φαγητά θα παραδοθούν συσκευασμένα από τους γονείς σε σκεύη μιας χρήσης.

Θα σερβιριστεί με όλες τις προφυλάξεις ( γάντια, μάσκα)  σε σκεύη μιας χρήσης ( πιάτα, ποτήρια) , στις τάξεις των παιδιών από το προσωπικό του Σχολείου προς αποφυγή συνωστισμού μπροστά στον μπουφέ.

Οι εθελοντές γονείς ( δυο ανά κτήριο ) που θα αναλάβουν το σερβίρισμα του φαγητού στα πιάτα δεν θα προσέλθουν ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ  εντος του χώρου του Σχολείου , όπως ορίζουν οι κανόνες ασφάλειας για τον κορωνοιο.

Τέλος , ούτε ένας γονέας δεν έχει επικοινωνήσει με το Διοικητικό του Συλλόγου Γονέων ,για να εκφράσει την όποια ανησυχία ή φόβο.

Αντίθετα πολύ μεγάλος αριθμός γονέων έχει προσφερθεί να βοηθήσει στην υλοποίηση του εορταστικού μπουφέ και επικοινωνεί με το Διοικητικό για να ενημερωθεί για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των φαγητών και γλυκών που θα προσφέρουν!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το Διοικητικό αυτού, αγωνίζεται χρόνια για την ασφάλεια μαθητών ,εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού  δημοσιοποιώντας το κτηριακό πρόβλημα του Σχολείου και τις ακατάλληλες συνθήκες  για παιδιά με ειδικές ανάγκες που επικρατούν μέσα στα κτίρια που στεγάζεται το Σχολείο.

Αγωνίζεται καθημερινά να καλύψει τις ανάγκες οικογενειών με βιοποριστικά προβλήματα που τα παιδιά τους φοιτούν στο Σχολείο.

Δεν θα έθετε ποτέ και για κανέναν λόγο σε κίνδυνο μαθητές , εκπαιδευτικούς  και τις οικογένειες αυτών στον οποιονδήποτε κίνδυνο!

Αγωνιζόμαστε χρόνια ακριβώς για το αντίθετο!

Οι άνθρωποι που έδωσαν στη δημοσιότητα αυτές τις παραποιημένες πληροφορίες , το μόνο που κατάφεραν είναι να συσπειρώσουν ακόμη πιο πολύ τους γονείς γύρω από το θεσμικό τους όργανο που είναι ο Σύλλογος Γονέων.

Τέλος,  θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους  δημοσιογράφους που αμέσως ζήτησαν να μάθουν τη θέση του Διοικητικού του Συλλόγου Γονέων ώστε να ειπωθεί η αλήθεια όσον αφορά την συγκεκριμένη είδηση.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.Γ.Κ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΠΑΛΟΥ ΑΝΑΔΙΩΤΗ

Απίστευτο! Γονείς ετοιμάζουν σχολική γιορτή στο Ειδικό Σχολείο της Πάτρας εν μέσω κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ