Η Πάτρα τιμά τον προστάτη της: Ο διαφορετικός αλλά απαραίτητος εορτασμός του Αγίου Ανδρέα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Οι καμπάνες του μεγαλοπρεπούς ναού του Αγίου Ανδρέα χτυπούσαν χαρμόσυνα καθόλη τη διάρκεια του απογεύματος της Κυριακής.

 

 

Μέσα στην εκκλησία και με τις πόρτες κλειστές, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος τέλεσε τον πανηγυρικό εσπερινό της παραμονής της μεγάλης γιορτής.

eikona_viber_2020-11-29_17-19-12.jpg

Στον πιο διαφορετικό εορτασμό του πολιούχου της Πάτρας. Ποτέ άλλοτε, τέτοια μέρα, η λειτουργία δεν έχει τελεστεί υπό τέτοιες συνθήκες.

Το προαύλιο άδειο από κόσμο, οι είσοδοι κλειστές και κάποιοι πιστοί διστακτικά προσεγγίζουν, σταθμίζοντας με το βλέμμα αν η αστυνομία θα τους επιτρέψει ή όχι την είσοδο.

photo_2020-11-29_22-14-56.jpg

Φέτος, η στεναχώρια όσων δεν εκπληρώσουν το τάμα τους στον Πρώτο των Αποστόλων, πρέπει να μετατραπεί σε δύναμη που θα μας βγάλει ακέραιους από την πανδημία.

eikona_viber_2020-11-29_17-24-16.jpg

Η παρουσία της Αστυνομίας έξω από την εκκλησία δεν είναι για να τρομοκρατήσει ή να θίξει τη θρησκευτική πίστη. Αλλά για να προστατέψει από οτιδήποτε θα δημιουργούσε ένα οδυνηρό πισωγύρισμα στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας.

photo_2020-11-29_22-15-49.jpg

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 θα τη θυμόμαστε, για εκείνον τον διαφορετικό εορτασμό που είχαμε κάνει, μακριά από την εκκλησία, χωρίς να ανάψουμε κερί, χωρίς να δούμε τη λιτανεία.

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Δευτέρας θα είναι σε κάθε σπίτι μεταφέροντας το κλίμα της κατάνυξης.

Το tempo24.gr θα μεταδώσει ζωντανά από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου

 

 

 

Διαβάστε επίσης