Άντε πάλι με το ΚΕΤχ...

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΦΑΝΤΟΥ

Εν μέσω πανδημίας και ενώ τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν επιβαρύνει τον πληθυσμό και το Κράτος, ανοίγει και πάλι συζήτηση για το ΚΕΤχ και την μεταφορά στις εγκαταστάσεις του, του νέου Αστυνομικού Μεγάρου.

Η είδηση προέκυψε (ή μάλλον ξαναπροέκυψε) κατά τη διάρκεια της συνάντησης του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος είπε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πως "τελικά προωθείται η λύση της ανέγερσης του σε χώρο του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) στην Εγλυκάδα Πατρών, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και γι αυτό το σκοπό γίνονται επαφές με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας"

Η πληροφορία (περί ΚΕΤχ) συζητείτο από το καλοκαίρι και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι είχε ανακοινωθεί από τον βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη, ενώ υπήρξαν και σχετικά δημοσιεύματα που επέμεναν για την μεταφορά στο συγκεκριμένο χώρο.Άρα η επιλογή που χθες ανακοίνωσε ο Υφυπουργός δεν ήταν άγνωστη.

Στο δια ταύτα: Υπενθυμίζουμε στους νεότερους πως το στρατόπεδο του ΚΕΤχ είχε επιλεγεί στο παρελθόν και για Διοικητήριο και για νέο Δικαστικό Μέγαρο.

Μόνο που ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο έγιναν ενέργειες, παρά τις πομπώδεις ανακοινώσεις των τοπικών πολιτικών Αρχών.

Στην ουσία: Αν χρειάστηκαν έξι μήνες μόνο για να αποφασιστεί πού θα πάει το νέο Αστυνομικό Μέγαρο, πόσο αλήθεια θα χρειαστεί για να προωθηθούν οι διαδικασίες και το έργο να υλοποιηθεί;

Στις ευχές: Φυσικά και η πόλη θέλει να προχωρήσει γρήγορα η μεταστέγαση

Στην πραγματικότητα: Όποιος δεν θέλει να ζωμώσει, πέντε μέρες κοσκινίζει...

 

 

Διαβάστε επίσης