Προς "λουκέτο" τα δημοτικά σε όλη τη χώρα - Ανακοινώσεις Κεραμέως σήμερα

 

«Λουκέτο» και στα δημοτικά σχολεία στο σύνολο της χώρας αναμένεται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Το ζήτημα τέθηκε επί τάπητος σε πολύωρη τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Πέμπτης και, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων ήταν κλείσιμο σε όλη τη χώρα, παρά το γεγονός ότι εξετάστηκε και το ενδεχόμενο το μέτρο να περιοριστεί προσώρας μόνο στις περισσότερο επιβαρυμένες περιφέρειες, όπως η Θεσσαλονίκη και Αττική.

Με δεδομένο, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση σε όλη την περίοδο της πανδημίας ευθυγραμμίζεται με τις εισηγήσεις των επιστημόνων, το καθολικό «λουκέτο» προκρίνεται ως τελική απόφαση.

Η κ. Κεραμέως – η οποία αρχικά είχε διαρρεύσει ότι θα ανακοίνωνε τα μέτρα στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής, ωστόσο η μαραθώνια σύσκεψη δεν επέτρεψε τη λήψη απόφασης εγκαίρως – θα συγκεκριμενοποιήσει το Σάββαταο τη νέα δέσμη μέτρων και σε ό,τι αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις δομές ειδικής αγωγής.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, ο δείκτης μεταδοτικότητας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση παραμένει χαμηλός, ωστόσο το μέτρο κρίνεται απαραίτητο για να μειωθούν οι μετακινήσεις των γονέων κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και η κίνηση σε μικρά καταστήματα (περίπτερα, καφέ κ.α.) γύρω από τα σχολεία. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ