Ανυπότακτη Πολιτεία: Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά!

 

Σε ανακοίνωση τονίζεται:

Η Εργατική Τάξη της χώρας στενάζει από τα ασφυκτικά δεσμά των εργοδοτών, των κυβερνητών που νομοθετούν για τα συμφέροντα της εργοδοσίας, των επικυρίαρχων που επιζητούν την υποταγή της. Το ντόπιο Κεφάλαιο, οι παγκόσμιο οργανισμοί και η Ε.Ε. επιθυμούν να διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, να πετσοκόψουν περεταίρω το εισόδημα και όλα τα κοινωνικά δικαιώματα, στο βωμό της διαρκούς κυριαρχίας τους, της διαρκούς υπερεκμετάλευσης του μόχθου και του ιδρώτα των εργαζομένων.

Η Πρωτομαγιά φέτος βρίσκει πολλούς από τους εργαζόμενους της χώρας να μην εργάζονται υπό κανονικές συνθήκες ή να μην εργάζονται καθόλου σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλλε η κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που δίνει ψίχουλα στους εργαζόμενους σε σχέση με τις παροχές σε εργοδότες, κανάλια και λοιπές ομάδες που τη στηρίζουν. Τα μέτρα που πάρθηκαν για να εμποδιστεί η εξάπλωση του ιού ενέχουν τον κίνδυνο να παραμείνουν μόνιμα. Οι δημοκρατικές κατακτήσεις των εργαζομένων, οι κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος δεν πρέπει να τεθούν υπό περιορισμό προς όφελος ενός «γενικού καλού» που είναι προς το συμφέρον της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενο το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουν κινδύνους όπως απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, εξαντλητικές βάρδιες, μειώσεις σε μισθούς, οι περικοπές των δώρων, κ.α. Η οργανωμένη πολιτεία θα πρέπει να εγγυηθεί ότι δε θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι ούτε την υγειονομική κρίση, η οποία δεν έχει παρέλθει αλλά ούτε και τις επερχόμενες συνέπειες σε οικονομικό επίπεδο.

Η Ανυπότακτη Πολιτεία θα συμμετέχει ενεργά στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς που θα διοργανώσουν τα σωματεία και τα συνδικάτα εργαζομένων της Πάτρας, τηρώντας όλα τα μέτρα όχι μόνο ατομικής προστασίας, αλλά και προστασίας των γύρω μας: ενός κοινωνικού συνόλου που θέλουμε να είναι ενεργό, πρωτοπόρο και μαχητικό στην πρώτη γραμμή. Καλούμε όλους μας τους φίλους να πράξουν το ίδιο.

 

Διαβάστε επίσης