Πάτρα: Με μυική ατροφία νοσηλεύεται στο Ρίο ο 10 μηνών Ηλίας - Η έκκληση του Διευθυντή ΜΕΘ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

"Η Μονάδα Παίδων σίγουρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ζεστασιά του σπιτιού για τον μικρό μας Ηλία η Ηλικο όπως τον λέμε στην εντατική. Θελουμε μαζί με όλους εσάς μαζί να φωνάξουμε και να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία ζωής στον μικρό ήλια μας που πάσχει από νωτιαια μυική ατροφια τύπου Ι,
ΕΝΑ
Εμείς θα συνεχίσουμε να τον φροντίζουμε στην μονάδα μας με στοργη αγάπη και ιατρική ευθύνη.
Εδώ στην μονάδα έχουμε μια αρχή. Να μαχομαστε για την ζωή κόντρα στον θάνατο.. Ας δώσουμε όμως την ευκαιρία στον Ηλία μας για γονιδιακη θεραπεία. Το δικαιούται δεν το ζητά.. Εμείς οφείλουμε σαν γονείς σαν γιατροί σαν πολίτες να τον βοηθήσουμε και να του δώσουμε το δικαιωμα να αναπνεει που για μας είναι απλά. αυτονόητο. Σας περιμενουμε. Διαδώστε το. Ξέρετε άλλωστε που θα μας βρείτε.... Καλο Πάσχα σε όλους με όποιο μήνυμα ή ευχή περιεχει"
, γράφει σεανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο ΦΒ, ο Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης.

 

Πρόκετιαι για τον 10 μηνών Ηλία - Στυλιανό από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, που δίνει τον δικό του αγώνα για τη ζώη. Πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία, εκφυλιστική νόσο που προσβάλει όλο το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κατάποσης και αναπνοής. Στον 1ο μήνα της ζωής του εμφάνισε την ασθένεια και από τότε ακολουθεί συντηρητικές αγωγές και ήδη υποβλήθηκε σε τραχειοστομία. 

Τον τελευταίο ενάμιση μήνα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακό Γενικού Νοσοκομείου "Παναγία η Βοήθεια" στην Πάτρα.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ