Ο «Κωστής Παλαμάς» πάει Αμερική

 


Μια σειρά εκδηλώσεων σε Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Ουάσιγκτον και Σαν Φρανσίσκο θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» με στόχο την ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

 

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Πατρινών Νέας Υόρκης «Κωστής Παλαμάς», ενώ οι εκδηλώσεις έχουν τεθεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, την υποστήριξη του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης, της Συντεχνίας Ελλήνων Συγγραφέων Αμερικής, της Παν-Ζακυνθινής Αδελφότητας «Διονύσιος Σολωμός», της Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς», της Ενωσης Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της πόλης Southold, του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού.

 

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Απριλίου στον χώρο της Ομοσπονδίας με βασική εκδήλωση την παρουσίαση του βιβλίου - λευκώματος «Ολυμπισμός - Ολυμπιακός Υμνος - Κωστής Παλαμάς» και το Σάββατο 4 Απριλίου (7.30 μ.μ.) στο «Queens Theatre» της Ν. Υόρκης. Κύριος ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Θεόδωρος Μαλλιάς, ο οποίος θα μιλήσει για τους λόγους που οφείλει η Unesco να αναδείξει το ιερό δώρο που χάρισε ο ποιητής στην Ανθρωπότητα, τον Ολυμπιακό ύμνο ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

 

Στην συνέχεια, την Τρίτη 7 Απριλίου τη σκυτάλη θα πάρει η Φιλαδέλφεια όπου ο διακεκριμένος γιατρός Γεώργιος Δενδρινός, με πολλή φροντίδα και αγάπη συνδιοργανώνει με τον Σύλλογο Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» μεγάλη εκδήλωση για τιμήσει το ποιητικό έργο του Κωστή Παλαμά με ομιλητή τον πρόεδρο του Συλλόγου καθηγητή, Θεόδωρο Μαλλιά.

 

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο και τη Δευτέρα 11 Απριλίου το ίδρυμα Ελληνικών σπουδών και ο Σύλλογος Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» συνδιοργανώνουν εκδήλωση για να τιμήσουν τις επετείους αναβίωσης των διαχρονικών και Παγκοσμίων Συμβόλων του Ολυμπισμού, τα 124 χρόνια Ολυμπιακού ύμνου και τα 84 χρόνια του θεσμού της Λαμπαδηδρομίας, παρουσιάζοντας και το γνωστό βιβλίο-λεύκωμα του συγγραφέα καθηγητή Θεόδωρου Μαλλιά.

 

Επίσης, ο Σύλλογος θα επιδείξει το έργο του φιλοξενούμενος στους εκθεσιακούς χώρους του Hermes-expo στην Ουάσιγκτον-Φιλαδέλφεια και Νέα Υόρκη

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ